Forumsvar skapade

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #199482
    loppis
    Deltagare

    Hej! Fyller på med mina egna erfarenheter i frågan :

    Jag har skickat hundratals Varubrev både in- och utrikes som väger under 150g i flera år och aldrig haft några problem. Postnord debiterar ju för 150g, vilket ändå är rimligt då dom av någon anledning satt 150g som lägsta vikt.

    Jag kontaktade också Postnord (innan jag började använda tjänsten Varubrev) och frågade vad jag gör med mina försändelser som väger under 150g – jag fick inget bra svar på frågan, förutom att man då får fylla försändelsen med annat, tills den väger 150g.

    Detta lät ju inte klokt, så på vinst och förlust började jag lämna in mina lättare varubrev och har aldrig stött på några problem med det :).

    #185389
    loppis
    Deltagare

    Payson är ju riskfritt eftersom man betalar deras avgiftt per transaktion, istället för ett fast månadsbelopp. Jag har alltid erbjudit Payson för mina svenska kunder och det har alltid varit uppskattat, dessutom billigare än exempelvis Klarna om omsättningen är lite blygsam ;).

    #176273
    loppis
    Deltagare

    Tjena Erik!

    Jo, att gränssnitten är horribla håller jag med om. Skulle vilja påstå att både joomla och virtuemart riktar sig till webnördar, snarare än gemene man som enbart behöver en smidigt shop…

    Virtuemart är osmidigt och fult och “inlärningskurvan” är helt enorm men flexibiliteten är svårslagen, enda begränsningen är ens egna kreativitet :)

    #185232
    loppis
    Deltagare

    Tack för tipset gvh!

    #185229
    loppis
    Deltagare

    @Mr Jonas 92057 wrote:

    Kartongstämplar blir jättebra om du har en större yta och vill ge den känslan på produkten.
    Svärmor köper NoName´s bruna papperskassar och kartonger i olika storlekar. Sedan kör hon med en gummistämpel ca 20x20cm i svart.
    Dock måste man kontrollera så att färgen torkar på ytan.

    Med vänlig hälsning,
    Jonas

    Vilken oerhört smart lösning! Har du möjlighet att kolla var man kan beställa så pass stora stämplar? Hittar bara småsaker på google :)

    Ha det fint!

    Mvh
    Peter

    #184974
    loppis
    Deltagare

    Inget fel på Joomla + Virtuemart :). Vilka betalmoduler saknar du? Finns ju Klarna, Certitrade, Payson… Swish och Förskottsbetalning till bankgiro kan man lägga in så att swishnummer / bankgironr visas för kunden efter checkout… så får man hålla lite koll på kontot bara [emoji14]

    #184973
    loppis
    Deltagare

    Jag har kört Quickpay med Teller i ett par år och tycker det funkar prima! Priset är svårslaget, och jag upplever inte att det fungerar sämre än någonting annat jag använt tidigare.

    #184971
    loppis
    Deltagare

    @B2C-B2B 91728 wrote:

    Utanför EU funkar inte skandinaviska aktörer för 3Dsecure på kreditkorten gör att de inte fungerar.

    Fast det tror jag inte stämmer. Använder själv i nuläget Quickpay (Teller som inlösare) och jag tar kortbetalningar från länder utanför EU dagligen :). Även Certitrade (inlösare Euroline) som jag körde innan funkade fint worldwide.

    #160802
    loppis
    Deltagare

    Jag drabbades också av detta, minns inte exakt summa och jag hittar inte mailväxlingen med Certitrade just nu men i mitt fall rörde det sig om ca 13.000kr, olyckligtvis skedde detta under en period då min likviditet redan var lite extra ansträngd…

    Tyckte inte det hela sköttes jättesnyggt, min månadsbetalning uteblev helt och efter att ha kontaktat Certitrade fick jag veta att jag var skyldig dom ca 13.000 och denna månads försäljning täckte tyvärr inte upp det beloppet. Så intäkten jag hade räknat med blev en skuld istället, helt utan förvarning.

    Jag fick en redovisning mailad till mig, men som Hasse är inne på – att sitta och granska den i detalj kräver ju resurser det också.

    Jag har sedan dess inte känt samma tillförlitlighet till Certitrade som jag en gång hade. Dessutom tycker jag nog dom är ganska dyra, särskilt under de månader jag säljer lite mindre.

    Jag har börjat kika på Billmate istället som jag tycker verkar trevliga, och har de finesser jag behöver, men har ännu inte gjort några detaljerade prisjämförelser.

    Tycker allmänt det är ganska svårt att välja betalväxel! Lite av en djungel och svårt att beräkna vad de exakta avgifterna blir då man även behöver ett avtal med banken i de flesta fall.

    Intressant att läsa om andras erfarenheter på detta forum :).

    Ha det gott!

    Peter

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)