Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #186755
    Loyalwriter
    Deltagare

    Jag tycker att Ahrefs blogg har en hel del intressant:
    SEO Blog by Ahrefs – Link Building Strategies & SEO Tips
    Har hämtat inspiration därifrån till artiklar om marknadsföring på svenska på min blogg Blogg – Loyal Writer

    #185723
    Loyalwriter
    Deltagare

    Hej Allan,
    Jag tror att nyckeln till att lyckas för dig handlar om tre vägar:

    1. Du bör göra allt du kan för att ranka högt också med nyckelorden som du beskriver som viktiga men som du inte riktigt har tagit dig fram med.
    Du bör se till att ha gott om content som verkligen ger något, added value content, som fokuserar på dessa nyckelord. Texter som både besökare och Google ser som användbara och inte bara som ord skrivna för SEO!
    Du bör också förbättra interna länkar på sajten, länkar mellan artiklar och sidor på sajten på ett naturligt sätt.

    2. För att förbättra konvertering på din sida så måste du försöka tänka som en typisk besökare till sajten och fråga dig själv följande fråga:
    Är det här en sajt som utstrålar förtroende, vågar jag handla från den?
    Är produkten verkligen bra för mina behov?
    Är priserna resonabla?
    Svara på frågorna, om svaren på en eller flera frågor är nej så måste du fixa detta. Jag tror att det kan leda till en signifikant förändring, här talar jag av erfarenhet ;-)

    3. Förbättra din backlink-profil genom att bygga några starka backlinks från bra källor till din sajt.
    Bygg backlinks gradvist, inte som en explosion av länkar på en gång utan långsamt på ett normalt vis från stabila källor på ett naturligt sätt.

    Lycka till,
    Rebecca

    #185722
    Loyalwriter
    Deltagare

    Hoppas att det går bra med sajten! Som webbskribent så kan jag ju säga att jag ser hur många jobbar, både nya och etablerade företag, och det är faktiskt rätt vanligt att anlita någon form av SEO hjälp (det gör även jag!). Du kan få hur många tips som helst via ett forum och de kan vara jättebra men om du inte förstår helheten så finns risken att du inte får ut så himla mycket av varje individuellt tips. Så jag tycker faktiskt att det finns en poäng med att ta hjälp med marknadsföring. Om du vill få några tips på bra SEO hjälp i Sverige så kan du skicka PM.

    #183767
    Loyalwriter
    Deltagare

    Jag använder mig av ett fantastiskt plugin, Keyword Breaker.
    Med denna teknik så lyckas jag få bra med trafik till privata bloggar som jag max kan lägga en timma per vecka på.

    Ta en titt på denna video för att förstå hur det fungerar:
    https://www.youtube.com/watch?v=teRXzuH5eb8&feature=youtu.be

    Videon är för en engelsk sajt men jag gör samma sak för mina svenska bloggar och det fungerar.

    Kanske kan det vara till hjälp för dig…

    MVH,
    Rebecca

    @Emporium Sweden 90016 wrote:

    Hej.

    Har försökt i flera månader nu med att få trafik till http://www.emporiumsweden.com sidan men händer absolut ingenting. Har ungefär 0-5 besökare per dag. Vet inte vad jag ska göra. Alla tips tas emot.

    Hälsningar

    #182977
    Loyalwriter
    Deltagare

    Hej,
    Verkar som att du fick bra råd i denna tråd, jag skulle vilja lägga till ett eget litet tips:
    Se till att produkterna i butiken har riktigt bra beskrivningar, inte för korta, och att de faktiskt ger något. Jag menar den typ av produktbeskrivningar som stimulerar besökaren till att göra något på sajten samtidigt som de ger bra information om produkten, information som inte finns på andra sajter som säljer samma produkter.
    Om du applicerar detta tips så kommer din sajt att få mer “kött” och då är det troligare att den klättrar till bättre positioner i Googles sökresultat vilket kan leda till fler besökare, dag efter dag, helt gratis ;-)

    MVH,
    Rebecca

    #182976
    Loyalwriter
    Deltagare

    Ja, jag håller med kommentarerna ovan och kan bekräfta att ha produktens faktiska namn i url är mycket bra för SEO ;-)

    MVH,
    Rebecca

    #182937
    Loyalwriter
    Deltagare

    Hej Cecilia,
    Jag tycker att Logic gav bra råd.
    Jag skulle vilja lägga till att det är högst rekommenderat att undvika extrema ord i titel. Använd inte superlativ som fantastisk, otrolig, gratis och så vidare…
    I själva brödtexten så är det också viktigt att du använder ett naturligt språk. Om du kan få meddelandet att bli personligt för varje mottagare så är det allra bäst, detta eftersom många ignorerar massutskick men tar personliga mejl på allvar.

    Det finns lite olika metoder för att skapa personliga email. Du bör finns information om detta genom en enkel sökning på Google. Det här beror förstås också på den typ av mejlsystem du använder och hur mycket information du har om varje person på listan.

    Det är aldrig dumt att undvika att skicka meddelanden till många på en gång. Skicka först till en mindre grupp, kanske till 2000-3000 personer för att se hur responsen blir. Efter detta så kan du betänka om du vill ändra något i mejlet för att förbättra och därefter kan du skicka till resten av mottagarna med vetskapen om att du har förbättrat chansen till respons!

    Mitt sista råd är att hålla meddelandet kort och tydligt, men inte utan krydda så att det inte blir trist att läsa ;-)

    Hoppas att detta kan vara till hjälp,
    Rebecca

    #182936
    Loyalwriter
    Deltagare

    Hej Kamilla,
    Vad gäller domän så tror jag inte att det spelar så stor roll om du väljer .se eller .com, inte vad gäller SEO och inte vad gäller marknadsföring mot kunder.
    Vad gäller webbhotell – Om du väljer ett svenskt webbhotell så kan det få viss positiv effekt på SEO (om du får ett svenskt IP-nummer), men om man ser på alla olika parametrar som påverkar SEO så är detta inte en av de tyngre.

    En liten fördel som jag har upplevt med webbhotell i USA då det har uppstått tekniska problem är att det har gått bra att ringa mycket sent och få snabbt svar.

    MVH,
    Rebecca

    #182716
    Loyalwriter
    Deltagare

    Hej,
    Absolut, jag skulle rekommendera att lägga till en personlig bild på en om-oss-sida.
    En personlig bild skapar ett förtroende mellan hemsida och potentiell kund. Den potentiella kunden är trots allt en helt vanlig människa och det är inte alltid som det fungerar perfekt mellan kalla system och människa. Här kan en privat och trevlig bild bli pusselbiten som fattas ;-)

    Om du bestämmer dig för att lägga till en bild så skulle jag rekommendera en bra bild som har en bra balans mellan formalitet och värme. Klä dig väl och se professionell ut samtidigt som du har ett trevligt och varmt ansiktsuttryck (ett leende kan vara bra men inte ett måste)!

    MVH,
    Rebecca

    #182679
    Loyalwriter
    Deltagare

    Hej,
    Jag heter Rebecca och driver inte egen webbutik men har skrivit en herrans massa produktbeskrivningar till andras butiker.
    Jag har jobbat som frilansande skribent i över 11 års tid. Innan dess så sysslade jag lite mer med design och bildhantering.
    Trots att mitt jobb har så mycket med internet och teknologi att göra så försöker jag hålla det så teknikfritt som möjligt hemma. Ingen TV, dumbphone och inga TV-spel till barnen. Känns som att det behövs lite paus från bruset när man väl är hemma ;-)
    Ser fram emot att kika lite närmre på det som sägs i detta forum och kanske också att få lite svar på frågor som jag har omkring e-handel.
    Vi ses i forumet!

    Rebecca

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)