Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 55 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #173429
    Marks-Bleeds.se
    Deltagare

    Kort kan man säga att ni inte får lov att erbjuda egna försäkringar. Enligt lag krävs det tillstånd från FI för att få erbjuda försäkringar.

    Försäkring – Finansinspektionen

    För att få tillstånd är det en hel del som krävs. Bland annat måste man ha viss personal som ständigt gör beräkningar på hur mycket kapital man har fonderat för framtida uttag, och dels måste man ha mycket pengar :)

    Så tyvärr har du inget annat val än att vänta på svar från försäkringsbolagen som har tillstånd.

    Kollar man de flesta stora bolagen så erbjuder inte dom heller egna försäkringar. Ofta är det ett annat bolag som står bakom. Inte ens banker står för sina egna försäkringar dom säljer, utan istället är det ex If, Trygg Hansa eller liknande bolag som står bakom försäkringen.

    #165348
    Marks-Bleeds.se
    Deltagare

    Även vi råkade ut för samma sak.
    Enda anledningen, vi säljer sexleksaker…

    Att ge informationen mindre än en arbetsdag innan är också extremt oprofessionellt.
    Även deras bemötande från kundtjänst i detta tycker jag har varit dåligt. Tyvärr får man inget tydligt svar på varför, eller vad man skall göra för att kunna återfå kortbetalning.
    Enda svaret är “vi gör en individuell bedömning av varje shop”. Vad som då gör att vi bedöms som fel vill dom inte svara på.

    #162917
    Marks-Bleeds.se
    Deltagare

    Har själv inte testat dom, men känner och har tidigare samarbetat med en av de som ligger bakom bolaget. Vet att han är riktigt duktig, ärlig och driven. Och med det brukar man komma riktigt långt.

    #156944
    Marks-Bleeds.se
    Deltagare

    @Lusthaket 57370 wrote:

    Jag hänger en del med mitt företag på facebook. Ville också komma upp i mina 30 för att komma åt statistisk, men ville inte ha någon tävling för att få likes, däremot annonserade jag 10 spänn i 7 dagar och vips hade jag mina 30 + lite till..

    Fick du annonsera på facebook? Planerade nämligen själv att göra det av andra skäl, men hittade i deras villkor att man inte fick annonsera om man arbetade med vuxenmaterial, även leksaker.

    #156854
    Marks-Bleeds.se
    Deltagare

    @kristina.amexoptics 57115 wrote:

    Varför inte sätta dit en “gilla” knapp och kanske även Google plus “+1” knapp (senare hjälper sökresultat på Google) på din hemsida? Du kan även välja att visa dessa knappar endast på sidan med orderbekräftelse så att du riktar dig till dom som faktiskt beställt redan.

    Har satt en på varje produktsida som gäller för vår facebooksida. Finns ex att se under: Indulge Me Pleasure Set – Sexleksaker, dildos och vibratorer i snygg design

    Men kanske bättre att även ha en på förstasidan eller i sidfoten?

    (och tack alla nya som också gillat sidan!)

    #156649
    Marks-Bleeds.se
    Deltagare

    Tack alla som gillat sidan så här långt. Betyder mycket med er support!

    Någon annan som även har idéer på hur man kan få spridning på en facebook-sida? Någon som lyckats bra med lanseringen av sin sida? Hur gjorde ni?

    Som en parentes kan jag meddela att det tyvärr är lite svårt att synas för oss företagare som erbjuder sexleksaker. Skulle precis börja testa med annonser via facebook idag då det visar sig att man absolut inte får annonsera där om man säljer något som har med “adult products or services, including but not limited to toys” att göra…

    Varför är alla så rädda för sexleksaker? Facebook, banker, nät-varuhus, prisjämförelsesidor osv. När skall man inse att sexleksaker är vanligt i dagens samhälle? Majoriteten av svenska hushåll har sexleksaker.

    #155540
    Marks-Bleeds.se
    Deltagare

    Skall börja med att säga att jag själv tycker detta är problematiskt. Speciellt eftersom jag själv driver Love for Passion (Sexleksaker, dildos och vibratorer i snygg design – Välkommen) som säljer designade och stilfulla sexleksaker.

    När vi skulle se över vilken betalleverantör vi skulle ha till butiken var det samma sak. Samma sak har vi också råkat ut för när vi sökt annonsplatser också.

    Tyvärr ser väldigt många fortfarande sexleksaker som något farligt och suspekt. (Vilket är konstigt då det är fler hushåll som köper sexleksaker varje år än vad som köper brödrostar… har jag hört)

    I fallet med denna butik så fick jag dock följande information som gör att jag inte tror att bankerna här nekade honom avtal på grund av hans filmer. Snarare på grund av hans ekonomi.

    Först verkar det inte som att swedbank över huvud taget har haft honom (eller hans butik) som kund. De verkar således inte var dom som har sagt upp hans betallösning.

    Kollar man sen butikens ekonomi så har den (en relativt) låg omsättning, går med förlust, ägaren har konkurser bakom sig, bolaget har flera betalningsanmärkningar, har aktivt skuldsaldo hos kronofogden etc.

    Så just i fallet med skräckfilmsbutiken.se så är det nog andra saker som är problemet.

    Som jag skrev inledningsvis så har jag dock själv haft problem med att personer tyvärr har en väldigt negativ inställning till butiker som säljer sexleksaker. Så absolut är detta ett problem med bankerna.

    Kan läsa mer här: En tänkbar förklaring? subjektiv.

    #154947
    Marks-Bleeds.se
    Deltagare

    @Erlon 54880 wrote:

    Har märkt att vissa personer inte tar betalningspåminnelser vi skickar ut själva på allvar.

    Vi hade liknande problem innan. Dock har vi de senaste gångerna fått en ändring då vi börjat köra på följande sätt.

    Våra fakturor och påminnelser visar stort våra varumärken, ex WallExpression.se. I sidfoten har vi sen all juridisk information som bolagsnamn etc.

    Få vi inte betalt via påminnelsen skickar vi sen ut eget inkasso. Dock är namnet vi då frontar stort vårt juridiska bolagsnamn “Marks & Bleeds” efterföljt av texten inkasso (För att upplysa kunden om att det är ett inkassokrav).

    Detta upplägget har faktiskt fungerat väldigt bra och kunderna ringer ofta väldigt snabbt när dom får inkassokravet. Mycket snabbare än innan då vi även skickade ut inkassokravet med vårt varumärke tydligast.

    #154941
    Marks-Bleeds.se
    Deltagare

    …………………

    #154513
    Marks-Bleeds.se
    Deltagare

    Så lite så.

    Vet du (eller någon annan här) hur man kan få tag på felkoder i ex PaymentDetails? Händer ibland att jag på kortbetalningar får status ERROR. Dock har jag inte hittat något sätt att sen få fram felkoderna som skall beskriva vad det är som gått fel.

    Någon som har ett förslag på hur man kan lösa det?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 55 totalt)