Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #186685
    Mats Rajala
    Deltagare

    Ett allmänt tips är att se till att de du hostar hos, hanterar WordPress bra. Hos vissa går WordPress EXTREMT långsamt.

    Ett tips är Templ, som du kan få bättre pris på via Ehandels Edge.

    #186552
    Mats Rajala
    Deltagare

    @Oveo 93873 wrote:

    Kravspecifikation är bra att ha med, sen undrar jag om ni behöver en allt-i-ett-lösning eller om ett renodlat PIM i kombination med en webbshop som “bara” presenterar produkterna och tar emot beställningar och betalning sker via ex Klarna?

    Du får en massa leverantörer som säger “kontakta oss”, “vi har en bra lösning”, “det där kan du lösa i woocommerce, vi har gjort det förut”.

    Fundera över, vad är det som gör er nuvarande lösning trång i kostymen (oavsett användarupplevelse). Vad är must have och vad är need to have? Är det krav med en monolit (allt i ett) eller kan ni tänka er separata komponenter som integreras? Kanske ni till och med kan tänka er en kombination med en del egenutvecklade komponenter?

    Ta denna kravställan till leverantörer som får svara upp, inte bara genom en tjusig PowerPoint utan genom faktiska case eller skräddarsydd demo utifrån era behov.

    Tänk också långsiktigt, var ska ni befinna er vid olika tidpunkter, kommer ni bara satsa online, ska ni finnas fysiskt också, ska ni jobba via ÅF etc. Det ställer även framtida krav så ni inte har ogjort införande om tre år (exempelvis)

    Bra inlägg! Håller med i allt.

    #185852
    Mats Rajala
    Deltagare

    Svårt att säga på rak arm. Vad är det för bransch etc? Beror lite på produkterna och vad som passar bäst för er.

    #184995
    Mats Rajala
    Deltagare

    Hej Hanna

    Det beror på hur leveransen deklareras när den förtullas. T.ex. om du köper från Amazon US, så betalar du tull och moms direkt till Amazon och detta är för att Amazon tar hand om betalningen av det åt dig. Köper du någon annanstans, möjligtvis något lite mindre företag, så lägger de oftast detta på kunden. D.v.s. att du som importerar till Sverige måste betala moms och eventuell tull.

    Som andra skriver så är den “generella” regeln att du inom EU har med den svenska momsen i priset, medan allt utanför EU skickas utan moms. Viktigt är dock ur kundserviceperspektiv att du är tydlig med detta så att kunden vet vad den kan förvänta sig.

    Givetvis finns det så klart undantag och regler som är krångligare än så här. Säljer du för en viss summa till något land behöver du ta ut momssatsen i detta land o.s.v.

    Saxat från Skatteverket;

    I varje EU-land finns så kallade omsättningströsklar. Om en sådan överskrids ska du istället momsregistrera dig, ta ut moms och lämna momsdeklarationer i det andra EU-landet. Tröskelbeloppen för distanshandel varierar från land till land.

    #184863
    Mats Rajala
    Deltagare

    Hej kiwi!

    Allt beror på hur stort du vill att det ska vara redan från början. Spontant låter det som om att WordPress + Woocommerce kanske är en bra början för dig. Det du kan behöva lite hjälp med då, är att få designen omgjord, om du inte vill att det ska vara standardmallarna, samt att sätta upp det på rätt sätt. Med Woocommerce är du inte beroende av någon leverantör, utan det är du som sköter allting. Dock så får du om du använder dig av denna typ av ehandelssystem, tänka på att support kan bli kostsamt.

    Du kan läsa mer här; https://woocommerce.com/

    #184581
    Mats Rajala
    Deltagare

    Har du inte bestämt dig ännu, så kan jag tipsa om Centra som jag jobbar med.

    Det är ett system som hanterar både B2C och B2B. Du får dessutom en B2B-storefront med klar design inkluderad i din månadsavgift. Du har ett artikelregister som delas av båda säljled, och vill du presentera det du säljer på ett annat sätt i B2B än vad du gör i B2C, t.ex. andra bilder eller annan produkttext, så är det heller inga problem. Valutor och prislistor kan du i teorin ha hur många du vill, och du kan t.ex. styra så att du har olika EUR-priser för Finland och Frankrike.

    Stöd finns för både Pacsoft/Unifaun och Fortnox.

    Du kan se lite priser och vad som ingår på https://www.centra.com och har du några frågor så är det bara att fråga!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)