Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #183286
    Mats T
    Deltagare

    @isako 89133 wrote:

    Hej Mats!

    Jag blev nyfiken, vad menar du med att Ecster använder bank-ID för kreditkoll? Kollar deras modeller på mina transaktioner genom att jag loggar in via bank-ID eller handlar det mer om “identifiera” mig som person?

    Ledsen för sent svar

    Bank-ID har säkert många fördelar, men huvudpoängen för kreditgivaren måste väl vara identifieringen?!

    Vänligen

    Mats

    #183076
    Mats T
    Deltagare

    Tack för alla bra svar.

    Payer mejlade mig i veckan och meddelade att man avsåg övergå till procentuella inlösenavgifter även för svenska bankkort och att övergången skulle ske 170213. Samtidigt införs en lägsta avgift för dessa kort på 3 kr. Allt med hänvisning till EU:s PSD2-direktiv.

    För vår del skulle inlösenkostnaden öka med minst 50% (för avslut upp till 200 kr). För vårt medelavslut på 6 000 kr skulle inlösenavgiften öka till 90 kr (+45 ggr).

    Efter kontakt med Payer visade det sig att förändringen inte var obligatorisk – Under förutsättning att man kontaktade Payer före 170213. Jag tycker inte att deras mejl tydligt angav denna möjlighet.

    Se upp alla med Payer!

    #181612
    Mats T
    Deltagare

    Väcker tråden

    Jag har fått påstötningar från Handelsbanken. De vill ändra svenska betalkort (bl a) från dagens 2 kr till 0,95%. Det blir billigare vid avslut under 210 kr, men våra medelavslut överstiger 5 000 kr. 75% av korttransaktionerna 2015 var med betalkort. Den årliga fördyringen för oss blir 4000 kr.

    Någon annan i samma sits????

    Vänligen

    Mats

    #180608
    Mats T
    Deltagare

    Vi har haft Talex sedan vi startade vår webshop 2012. Jag har ingen erfarenhet av andra leverantörer och jag är ingen “byggare” utan hanterar bara levererade skript.

    I stort kan jag bekräfta pyhobbys beskrivning. Vi har kompletterat shopen ett antal gånger, och känslan har varit att Talex har kunnat leverera prisvärda löningar inom 1-2 veckor. Vi har bl a uppgraderat fraktmodulen ett antal gånger, allt eftersom vi lärt oss hur vi vill ha det. Talex levererade våra beställningar i tid och utan problem

    Men även vi hade stora problem med en uppgradering som vi beställde förra året, och den drog ut väldigt på tiden. Ägaren meddelade då att orsaken var personalproblem.

    Sammantaget rekommenderar jag Talex under förutsättning att de börjar leverera så som dom gjort tidigare år. Prisvärt och funkis även med det lilla Baspaketet. Våra uppgraderingar har legat i intervallet 2000-10 000 kr.

    /Mats

    P.S. Talex får gärna förbättra sin kundyta. Det är lätt att få kontakt som blivande kund, men hopplöst som befintlig. Kass med tanke på alla moduler som dom vill sälja på eftermarknaden! D.S.

    #171378
    Mats T
    Deltagare

    Jajja har sin egen historia och jag är tveksam till deras objektivitet i rollen som SEO analytiker. Sök på Jajja här på forumet så får du en bättre bild av sakunniga människor.
    Klart är att dom sammarbetar nära med minst en av de högst rankade plattformarna.

    Vi kör också Talex och är nöjda med nästan allt. Nu har dom tyvärr infört “service card” så minsta serviceanskaffning är 5 timmar (4 500:-). Även om kvarvarande timmar blir kvar i en “bank” så är man som småföretagare inte intrserad av att ha utstående krediter på massa olika ställen. Förhoppningsvis ger dom upp och omarbetar den taktiken.

    /Mats T

    #169541
    Mats T
    Deltagare

    Väcker tråden lite

    Vi har idag sagt upp Klarna efter att ha prövat i 2 säsonger. Vår webshop är i första hand en marknadsförings- och betalkanal som stödjer den fysíska butiken. Utöver detta har vi ett antal vanliga avslut i webshopen. Parallellt med Klarna har vi kört Handelsbanken finans (vilket klarna inte tillåter).

    Klarna duger bara på weben, har krånglig administration och sena utbetalningar. Där till ett antal krav som Handelbanken saknar. Alla kunder som nyttjat ångerrätten har betalt med Klarna…

    Hanelsbanken är ett starkt och tryggt varumärke som vi använder både i butiken och webshopen. Utbetalning varje tisdag och suport som alltid svarar direkt, även på helger.

    Vi går vidar med Payer och Handelsbanken.

    #165347
    Mats T
    Deltagare

    Man får akta sig lite med nystartade AB. Ett lån förbättrar inte företagets likvíditet eftersom du får lika mycket i skulld som du får pengar på kontot.

    Om du avser använda “lånet” till markandsföring, lokal/lagerkostnader eller någon annan form av konsumtion kan ett “aktieägartillskott” vara en smartare lösning. Googla så får du kläm på skillnaden.

    #162674
    Mats T
    Deltagare

    Vi lät Talex bygga en enkel lösning åt oss. Vi fick 10 parallella fraktstegar och sen klustrade vi landets postnummer till 1 av dessa 10 stegar. De första stegen i fraktstegen är lika för alla 10 stegarna, eftersom småpaketen har enhetsfrakt i landet. I den 10:e stegen tackar vi i praktiken nej till avslut med stora paket (2-3 m3) till de mest avlägsna orterna.

    #154811
    Mats T
    Deltagare

    Min bilbura lantbrevbärare brukar ta med sig paket med DVD:er och enstaka böcker. Toner till laserskrivaren får jag däremot hämta på utlämningstället ICA (avstånd 10 km). Tyvärr går dom paketen via Posten Företag (avstånd 2 km), och kommer till utlämningstället först 2 dygn efter att jag fått avin. Självklart kan jag inte hämta paketet på Posten Företag……

    Så har det varit i flera år och det som är kass är att Posten inte tänker göra ett dyft åt problemet.

    #151566
    Mats T
    Deltagare

    Hej igen

    De minsta kollina skickar vi med Posten skicka lätt (-1 kg), eller Schenker (-2Kg). Här är frakten den samma i nästan hela landet.

    Mellanskiktet, upp till fraktsveriges heliga gral (Längd+omkrets≤3m), går med Schenker.

    De större kollina är skrymme (upp till 4,5 m³, flera kollin etc). Om det passar blir det pall (DHL) annars stycke.

    Det som krånglar till det är att vi har egen utkörning radie ca 15 mil, och att vi har ambitionen att få ut allt helt fraktfritt i de tre närmaste kommunerna.

    Vi är små, inne på vår första E-handelsäsong, så våra fraktavtal är säkerligen inte de bästa. Differentierad frakt är den väg vi valt.

    /M

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)