Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 37 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #119989
    Mats
    Deltagare

    Mats L 46 år gift och tre fina döttrar. Har ett lite brokigt förflutet i olika brancher men är ju uppvuxen i PC erans barndom. (det fanns en tid då värsta kalkylprogrammet inte hette Ecxel utan Quattro, om nu någon minns det?) Så datorintresse och lite grundläggande kunskaper har man ju haft i bagaget.

    I alla fall så startade jag och min fru Mymoment.se – Vardagslyx och Välbefinnande för ett par år sedan. Under en tid andades, tänkte och levde jag intensivt med Mymoment.se, trots att vi sålde produkter som jag knappt visste vad det var. Men otroligt roligt och lärorikt. Mymoment.se var en butik som vi utan tvekan hade kunnat utveckla massor, men tid och ork räckte inte för heltidsjobb och e-handel på kvällar och helger. Så vi sålde butiken sommaren 2010.

    Nu driver jag mest på kul en liten e-handel Skärbrädor för generationer – Plankbiten.se och säljer skärbrädor i massivt norrländskt trä. Rejäla prylar. Inga slit-och-släng-prylar från asien, känns ganska bra på nåt konstigt sätt. Och ingen kan väl klaga på att butiken inte är nog nischad åtminstone… En fördel är att jag kan produkterna ut och innan och verkligen kan stå för det jag säljer (det är ju jag som tillverkar dem). En annan stor fördel är att mina inköpskostnader är nära nog 0%. Förutom en del eget arbete förstås…

    Men snart hoppas jag vara på G men en större satsning som gnager i huvudet, måste bara få plats med det i livspusslet..

    #114562
    Mats
    Deltagare

    Måste beundra er som ens överväger att snickra ihop en e-handel själv.

    Om jag tex skulle starta en taxi firma, inte skulle jag komma på idén att bygga taxibilen själv “för då blir den som jag vill ha den”

    #113383
    Mats
    Deltagare

    Innan du lägger ut en krona ska du fråga dig själv vad du kan göra bättre än dina konkurenter i den nisch du tänker konkurrera inom.

    Vad gör dig bättre? “rätt” prylar, billigare prissättning, vassare marknadsföring eller vad det nu kan vara.

    Fila jättemycket på affärsidén innan du sätter igång.

    Att ändra i ett koncept innan du sparkat igång kostar bara lite tankemöda. En förändring i uppstartsfasen kanske kostar faktor x 10 och faktor x 100 när du är i drift…

    Du bör nog vara förberedd på synnerligen knivskarp konkurrens om du pratar gaming, datatillbehör etc…

    Lycka till!

    #112228
    Mats
    Deltagare

    Jäklar vilken skillnad med lite fräsigare design…… Tror absolut Kryddlandet har framtiden framför sig.

    men; Då jag bläddrar lite så är bilderna ganska små och mycket text är det, slutar med att jag inte orkar välja bland alla produkter och så hoppar jag vidare.
    Kanske läge att prova lite “kvällstidningsjournalistik” välj ut nån produkt på förstasidan med stor bild, feta rubriker och en text med inlevelse om hur fantastiskt det smakar med just den här kryddan på söndagssteken. “Fem plus +++++ ” osv osv

    Folk vill ha hjälp att välja (åtminstone fungerar jag så).

    Häng på med nåt erbjudande…”köper ni denna så får man köpa den här grillgrunkan med 50% rabatt.”

    Kör hårt. Ska beställa själv från er i sommar ni har ju mycket spännande

    #112141
    Mats
    Deltagare

    Kolla upp Lessmore för frakterna och då tänker jag främst på DHL. Borde bli betydligt billigare än ocker-Posten. Med Lessmore för du även riktigt bra inköp på kartonger emballage osv. Och fraktfria leveranser om du väljer rätt…

    Av en händelse kan jag (och antagligen 1000 andra) erbjuda halva priset på Lessmore årsavgift om det är av intresse. Hör av dig i så all.

    Ett tips för utskrift av fraktsedlar, åtminstone i början är att du skriver ut på vanlig A4 som du viker ihop sedan och tejpar på paketet. Funkar helt ok.

    Lycka till!

    #111978
    Mats
    Deltagare

    Prova Payson vad har du att förlora? Inga initiala kostnader alls, bara tuta o köra. Tycker själv Payson är ett mkt enkelt o bra alternativ.

    / Mats

    QUOTE=fridsalls.com;7429]Tack för infot.

    Vi har haft e-butiken sedan 2005 och endast använt pf, förskott ingen kund har frågat efter någon annan lösning ännu.

    Förstår inte heller varför många är så anti mot pf, många kunder väljer detta alternativ även om man skulle ha kortbetalning.

    Vi har endast ca 5 fall om året som ej hämtar ut paketen. Kortbetalning är ju inte speciellt billigt och faktura via klarna kostar ju multum.

    Tror kunderna hellre väljer att man att man har bra pris på produkterna än att man har många betallösningar (som kostar pengar). Men vi är medvetna om att man kan öka sin omsättning lite om vi skaffar mera lösningar.

    Tror ni kortbetalning är mer lämpligt än faktura om vi ska införskaffa ett betalsätt till?

    #110784
    Mats
    Deltagare

    Patrik, Badlust och Mymoment.se “konkurrerar” ju delvis inom samma nisch. Tror inte det finns några snabba lösningar. Personligen är jag skeptisk mot tidningsannonser, men jag kan ju ha fel.

    Jag skrev just ett inlägg på min blogg om hur vi jobbar, det är ju inga revolutionerande metoder utan bara att gneta med det man tror är mest kostnadseffektivt…

    #110439
    Mats
    Deltagare

    Önskar alla valborgsfirare trevlig valborg. Vädret medger tyvärr inte uteaktiviteter. Sursnö och säker 50 cm snö kvar här i norra norrlands inland. Våren känns avlägsen… I morgon skoterutflykt med ungarna

    #110205
    Mats
    Deltagare

    Om man anser att man är duktigare än Klarna / Svea mfl på fakturering och tycker det är roligt så ska man givetvis ta hand om faktureringen själv. Vi andra är glada att slippa det och uppskattar att nån annan tar hand om det och att pengarna landar på kontot utan tjafs.

    Tips: Kolla med Lessmore.se de har nåt avtal med Creditsafe och Soliditet till ett vettigt pris. Och då får du ganska bra fraktpriser mm på köpet.

    Sen tycker jag också att Postförskott är ett otyg, MEN många kunder verkar gilla det så vi törs nog inte skippa Pf. Kunden har alltid rätt…

    Mats, Mymoment.se – Vardagslyx och Välbefinnande

    #110011
    Mats
    Deltagare

    Jag är intresserad.

    / Mats Mymoment.se – Vardagslyx och Välbefinnande

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 37 totalt)