Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 29 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #187038
    mjo
    Deltagare
    #186877
    mjo
    Deltagare

    F-Skatt krävs inte vid handel med varor. Endast vid handel med tjänster.

    #186712
    mjo
    Deltagare

    Det är handelsbolaget som ska ansöka om f-skatt om bolaget ska sälja tjänster. Om delägarna har A, F eller FA-skatt spelar ingen roll. De är ändå personligen ansvariga ekonomiskt.

    #186708
    mjo
    Deltagare

    Helt rätt. Om ni inte säljer något trots rätt trafik till sidorna, så är det ingen idé att lägga energi. Det finns bara två parametrar som spelar någon egentlig roll och det är rätt produkt till rätt pris.

    Resten är bara optimering.

    Jag kan personligen intyga att designen av sidorna inte spelar någon som helst roll. Vill folk ha produkterna så handlar dom ändå.

    Det är nog snarare så att ni antingen inte når ut till rätt målgrupp, eller också är intresset för 50-tals produkter väldigt lågt. Det ni kan göra är att se om det finns klubbar, marknader eller annat med rätt målgrupp och försöka göra reklam hos dom. Kanske ge vissa grupper rabatt.

    Lycka till!

    #186369
    mjo
    Deltagare

    @Raulsvard 93610 wrote:

    Varumärket är viktig del av det du säljer.

    En bättre fråga är varför alla E-handlare är så urbota dåliga på att skydda sitt varumärke. Vad som står på lådan spelar ju ingen roll om det inte är skyddat.

    I de flesta fall kontaktar man en advokat först när man blivit utsatt för intrång. Och då är det ofta försent. E-handlare är mycket dåliga på att arbeta proaktivt. Att först ta reda på vad som gäller och sedan börja bygga varumärke.

    Om vi börjar där, så kan vi ta lådan senare.

    #186363
    mjo
    Deltagare

    @MultiMan 93698 wrote:

    Vad menar du med “motsvarande”? Klarna har väl B2B-stöd i checkout sedan några år eller är det borttaget igen? Har väl rapporterats som nyhet på denna sidan bl a, runt 2016/2017 tror jag.

    Det är korrekt att Klarna idag har b2b i kassan och det är inga problem för företag att handla längre.

    Däremot har Klarna ingen moms på sina fakturor (av någon outgrundlig anledning och trots att informationen skickas in via API:t vid order), så varje gång ett företag handlar så måste man manuellt kontakta Klarna och be om en momsfaktura.

    #186291
    mjo
    Deltagare

    @Raulsvard 93602 wrote:

    Det saknas en debatt om varför inte fler E-handlare exponerar sitt varumärke på sina E-handelslådor.

    Då stjäls bara lådorna. :)

    #186198
    mjo
    Deltagare

    @mailingbags.nu 93451 wrote:

    Vad tror ni dom svarar?

    Haha.. skulle bli mycket förvånad om du får något svar alls. :-) Vi fick en faktura från dom för något år sedan för en vara som tydligen blev returnerad för tre år sedan. Den hamnade i runda arkivet utan vidare åtgärd eller skriftväxling. Har inte hört något sedan dess. :-)

    #174682
    mjo
    Deltagare

    @Ankis 93401 wrote:

    Tack, man kanske kan rådfråga jurist på timbanken vi har här i halland?

    Ja, rådfråga kan man ju alltid, men hur vet man att svaret man får är korrekt?

    En liten varning för jurister är på sin plats. “Jurist” är ingen skyddad titel och vem som helst kan kalla sig för det. Det finns såklart duktiga jurister, men lika många riktigt dåliga.

    En advokat har dokumenterad kunskap på ett annat sätt och brukar vara väl värd sitt arvode. I ditt fall vore en advokat som kan marknadsrätt optimalt.

    Ett första samtal med en advokat där den kikar på ärendet och gör en första bedömning samt kommer med ett kostnadsförslag för vidare lämpliga åtgärder kostar ingenting.

    #186165
    mjo
    Deltagare

    @Ankis 93395 wrote:

    Hej, Jag undrar om man får kopiera webshopar hur som helst och dessutom välja nästan samma namn, alltså åka snålskjuts på en etablerad webshop? Jag är utsatt för det och får kundmail från min kopias kunder vilket ger mig merjobb i onödan. 😡 Kunderna kan inte skilja på vem de handlar av. :(

    Det får man inte. Men det är en bedömning från fall till fall där endast en domstol kan ge dig det definitiva svaret i just ditt fall.

    Men om du har registrerat domännamnet före din konkurrent och kan visa på inarbetning, så ligger du bra till. Ta i så fall kontakt med en advokat som kan göra en bedömning (kvalificerad gissning) samt kan formulera ett varningsbrev till konkurrenten (gör det INTE själv).

    Har du tur räcker det med den åtgärden och då behöver det inte kosta så många kronor.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 29 totalt)