Forumsvar skapade

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #186409
    nextgen
    Deltagare

    @Jimmy Öström 93759 wrote:

    Neka!

    Jag hade skrivit typ så här:

    Hej,

    Efter en kreditkontroll så kan vi tyvärr inte sälja på faktura till er. Men ni är välkomna att välja några av våra andra betalsätt vi har på vår hemsida.

    Tack för svar Jimmy! Jag ska skriva så som du sa det isåfall. Varför tycker du man ska neka? Är det för hen har betalningsanmärkningar eller för att det är tredskodomar?

    #186406
    nextgen
    Deltagare

    @SkalHuset.se 93751 wrote:

    Man kan gå med i olika nätverk för en summa per år, och då bland annat få bättre pris ifrån UC, kolla här bland annat: http://pluskontot.se/formaner/

    Tack för svar! Ska kolla upp pluskontot. Hur bestämmer man ifall någon har betalningsanmärkningar? Är det något som man kan förneka en kund för eller är det ok?

    #186405
    nextgen
    Deltagare

    @Stefan72 93750 wrote:

    varför enbart faktura då om du har nåt relativt nystartat? Skulle kanske vara bättre med nåt typ klarna där de sköter den biten?
    Annars så brukar det räcka med mikroupplysning. Man måste ju sätta en gräns nånstans.

    Tack för svar! Anledningen är för att det inte riktigt är en hel e-handeltjänst utan vi gör mycket och via mejl med. En annan fråga om en kund har två anmärkningar, nekar du hen till fakturabetalning isåfall?

    #186313
    nextgen
    Deltagare

    @allstars 93625 wrote:

    Billogram eller Izettle Invoice, kanske?!

    Tack för svar, allstars! Jag ska kolla på båda :)

    @ webbinnovation 93626 wrote:

    Någon form av “factoringtjänst” behöver du eftersom du inte vill ta risken själv. Fortnox har en fakturatjänst som är prisvärd och även erbjuder fakturaköp/factoring.!

    Tack webbinnovation! Jag ska kolla på Fortnox, har de kundgaranti? Alltså om min kund inte betalar, står jag för allt då? Behöver man göra kreditupplysningen själv med då?

    @ Jimmy Öström 93627 wrote:

    Billogram är billigt och bra anser jag. Här kan du även koppla på inkassoföretag enkelt. Du kan ställa in per automatik när påminnelse 1 och 2 ska gå ut och om du har inkassoföretag kan du koppla på vilken dag dessa ska kopplas in.

    Det kostar 10 kronor (ex moms) per faktura om du skickar via mail och vill du skicka via post kostar det 8,50 kronor extra.

    Sen för att göra kreditupplysning kan du tex köra via Ratsit eller annat företag som ligger i samma prisklass.

    Jag gillar Billogram, jag har testat några olika och det har tyvärr varit skräp. Har du idag något form av bokföringsystem så brukar dessa ha fakturatjänst som tex Fortnox. Men har du Speedledger så kör INTE med deras faktureringstjänst, denna är enligt mig totalt värdelös!!

    Tack Jimmy! Är det svårt att få igång inkasso och sånt? Räcker det med att man kan dra in inkasso eller kommer det ändå bli ganska jobbigt och därmed vill man hellre ha en faktureringtjänst som erbjuder garanti? Just nu verkar Billogram superbra men är ändå lite rädd för om en kund inte betalar så blir det massa strul med inkasso ändå.

    #185661
    nextgen
    Deltagare

    Jag väcker liv här, någon som vet?

    #185660
    nextgen
    Deltagare

    @Stefan72 92694 wrote:

    Jag har fraktnätverket, de tar bara en engångssumma och har liknande priser på frakt med dhl. De har å andra sidan ingenting annat än just frakt.
    Jag tror iallafall att du får skippa tanken på gratis returfrakt. Det brukar man kunna ha när man har lite omsättning och det rullar på. Om du inte har otroligt bra marginaler på varje enskilt paket då såklart.

    Tack för ditt svar Stefan! Jag ska kolla in på fraktnätverket. Gratis returfrakt känns som ett måst annars kommer kunderna inte vilja använda min service. För jag tror nämligen att kunder komma skicka tillbaka några plagg som jag har skickat till dem. Om de inte har denna möjligheten så känns det som att kunderna inte kommer vilja använda oss

    #185657
    nextgen
    Deltagare

    @Jonkejober 92691 wrote:

    Det stämmer nog säkert. Med ett avtal och lite volym halverar du det priset.

    Utan volym är det Edge-avtalet och DHL som gäller.

    TACK! Finns det några andra bra sajter som inte kräver abonmenag?

    #185655
    nextgen
    Deltagare

    @Jonkejober 92685 wrote:

    Tror det går att använda de flesta tjänster precis som vanligt utan avtal bara att du måste ta dig till företagscenter och betala kontant.

    Tack för svar! Stämmer det verkligen att ett paket som ungefär väger 3kg (om man tänker ett genomsnittligt postpaket med käder från t.ex HM), kostar ~125kr per enkelväg? Så låt säga att vi i företaget inte kommer ta vinst in några vinst på innehållet i paketet utan per paket, så måste paketet kosta minst 250kr (125+returkostnad 125kr)?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)