Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #186834
    Niklas Helgesson
    Deltagare

    Tjena.
    Helt riktigt. Vi märker också av att fler och fler kunder efterfrågar detta. Tidigare var det bara stora företag, men även små och mellanstora företag vill nu sälja B2B och frågar om Punchout. Vi tog därför fram en Punchout-lösning som stödjer både OCI (gamla SAP standarden) och den nyare cXML i samma system.
    Vi har rullat ut den på några kunder nu i början av 2020, och det fungerar bra. Det kommer bli stort med Punchout. Standard inom handel mellan företag snart tror jag.

    Vill du kika på vår lösning kan du läsa om den här:

    Punchout | Ehandel i vaerldsklass 🥇med certifierad webshop

    Hör av dig om du har några frågor, och lycka till med ditt projekt!

    #183364
    Niklas Helgesson
    Deltagare

    @Stefan72 89463 wrote:

    räkna hem? Ja du får ha marginaler som tillåter den kostnaden på produkterna istället. Kunden betalar ju då frakten ändå fast den inte debiteras separat. Det är ju smma psykologiska grej som att sälja för 129.90 istället för 130kr. Det tidigare attraherar fler köpare.

    Visst är det så. Jag tror dock det beror på bransch, affärsmodell och huruvida det är B2B, B2C, etc.

    Jag har varit med om framgångsrika implementationer av både frakt som marginalförstärkare / tjänst, och försäljning av frakt till självkostnadspris (schablon). Dock inte fått till det med frakten inbakad i produktpriserna, det borde gå att få till med B2C och viss finess. Dock har jag svårt att se det inom B2B, där man i så fall avtalar om en viss ordersumma (minimiorder, fri fraktgräns osv) och sen räknar frakten som en kostnad för affären (istället för att räkna upp priset per artikel med uppskattat fraktkostnad).

    Intressant dock, tack för din input!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)