Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #145696
    NoName
    Deltagare

    @Ekraft 69441 wrote:

    Eftersom du ställer frågan själv, så finns det säkert anledning att fundera över lokalisering. Å andra sidan så kommer den som börjar skrapa på ytan och hittar en svensk med bolag i Estland som äger en brittisk filial varifrån verksamheten bedrivs säkert inte att bli lugn.

    Med ett brittiskt bolag kan man också tänkas att det blir en del olika tolkningar mellan brittiska och estniska myndigheter om var och hur din verksamhet skall beskattas.

    Om du sedan säljer tjänster från EU-land till exempelvis USA, Kanada och Australien så får du lov att sätta dig in i deras momsregler.

    Mitt tips är att du kör igång från Estland på engelska, gör ditt bästa för att se lokal ut, men inte hymlar med din lokalisering. De misstänksamma kommer alltid att vara det så länge du inte har råd med lokalt kontor etc, övriga tycker förhoppningsvis din tjänst är prisvärd och köper den.

    Suveränt svar. Tack för det. Gillar att hålla det enkelt så jag kommer nog att gå på ditt råd.

    #168111
    NoName
    Deltagare

    Kanske ska förtydliga frågan: Säg att jag sätter upp ett bolag i UK för själva försäljningen av produkten för att inte skrämma bort kunder som inte vill handla av mig hemma i Estland, så borde jag bli skattskyldig för de intäkter där.

    Då betyder det att jag har mina kostnader hemma i Estland men intäkterna i UK.

    Min fråga är då:

    Behöver jag gå så långt som att starta ett säljbolag i UK. Dvs är folk rädda för att köpa onlinetjänster från mig i Estland?

    #168120
    NoName
    Deltagare

    @SimonJ 69435 wrote:

    Är du svensk medborgare eller estnisk medborgare?
    Om du endast är Svensk medborgare men för tillfället bor i Estland så är du förmodligen obegränsat skatteskyldig i Sverige ändå. Risken finns alltså att Skatteverket kommer tvinga på dig personligen Svensk skatt ändå i såfall.

    Företaget däremot kommer förmodligen få den estniska skatten om du har det fysiska verksamhetsstället där.

    Skattskyldigheten har inget med medborgarskap att göra. Det har att göra med att du fysiskt bor i ett annat land, (Residency), vilket jag gör. Man behöver inte säga upp medborgarskap för det. Det vore lite väl drastiskt. ;-)

    Edit: Det är svårt att få ett estniskt medborgarskap dessutom. De har en stor minoritet ryssar som är födda här men som inte har medborgarskap då det kräver språktest etc.

    #168116
    NoName
    Deltagare

    @VATadviser 69430 wrote:

    Ja ok men jag tänkte att mitt svar gällde din fråga “Blir jag skattskyldig i det landet då” vilket du ju då blir.

    OK, tack! Med skattskyldig menar jag inte momsskyldig utan mer om jag måste företaget måste betala skatt på intäkterna i det landet jag debiterar ifrån. Antagligen måste jag det.

    Problemet jag får då är att jag har intäkterna i ett land medans kostnaderna är i ett annat. Detta går säkert att lösa men det bästa hade varit att kunna debitera från Estland. Men vågar inte kunderna köpa onlinetjänster från Estland så har jag nog inget val.

    #168115
    NoName
    Deltagare

    @Johan W 69421 wrote:

    Paypal är väldigt viktigt utomlands.

    Sen kan du köra exempelvis Paymill för att kunna ta kort direkt för kunderna som inte tycker om Paypal.

    Tack Johan,
    Låter som en bra plan. Skulle du säga att Paymill är en av de bättre internationella lösningarna?

    #168124
    NoName
    Deltagare

    @VATadviser 69426 wrote:

    Vad gäller moms så skall den tas ut och betalas in till det land du säljer ifrån dvs det land som du har registrerat bolaget i (med största sannolikhet). Låt oss säga att du registrerar bolaget i Tyskland. Säljer du till privatpersoner i andra eu länder blir det då Tysk moms som du skall ta ut av dina kunder. Säljer du till andra företag inom EU som är momsregistrerade där så skall du sätta deras momsnummer på fakturan och fakturera utan moms.

    Säljer du till Norge och detta är en elektronisk tjänst så skall du göra en förenklad momsregistrering där och fakturera moms från första kronan.

    Mvh
    Stefan

    Tack för svar, Stefan. Nu gällde min fråga inte så mycket VAT-teknikaliteter utan mer den upplevda tryggheten. av att köpa en tjänst från Estland

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)