Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 227 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #179335
    PalMik
    Deltagare

    Magento kan vara lite klurigt men har väldigt många moduler i varierande kvalité, kalla det ett ramverk är kanske lite överdrivet.

    Jag tror inte det är konstigare än att dynamicweb har 15 år på nacken och runt 1999 var det nog väldigt coolt med dynamiskt genererade sidor i ett CMS … om de nu hette det då.

    #179266
    PalMik
    Deltagare

    @dd88 83773 wrote:

    Tittar man på vad Improove, Vaimo och Webbhuset (Tre av de större Magentoutvecklarna i Sverige) tar för sina (i detta fallet medium eller motsvarande) serverpaket så hamnar du runt 2000-3000kr, men då helt utan driftövervakning.

    24/7-övervakning ligger även det runt 2000-3000kr, så 3000-6000 för en övervakad totallösning i en större hall skulle jag säga är rätt spot on.

    Återigen, du kan alltid komma undan billigare om du gör det själv, men då ifrågasätter jag om man egentligen bör köra Magento.

    Med SLA kan det såklart kosta hur mycket som helst, ett företag jag är sjukt imponerad av vad gäller deras SLA och service för just Magento är maxcluster.de … de är inte svenska men behöver man en server i europa så kan jag rekommendera dem just för att de har koll på Magento och gör rätt avancerad support om nåt skulle gå fel kl 02:30 på natten. Där hamnar du på 3k knappt med rätt oki prestanda för en liten butik och ett 30 min SLA.

    Sett till trådskaparen, så tycker jag nog denne kommer undan för under 3k sett till en unmanaged server (alltså server för mig) men med support är det en annan grej.

    #179247
    PalMik
    Deltagare

    3000-6000kr i månaden bara för servern var kanske lite att ta i kan jag tycka, men visst, Magento kräver en del kräm men framförallt att butiken i sig är optimerad. De standardteman som är responsiva till Magento är ju generellt enormt tungrodda.

    Om du inte har en massa roliga integrationer som ska till, tycker jag nog att du bör kunna komma igång med 100k men räkna med 10-20k i månaden för att kontinuerligt utveckla shoppen och ha inte för stora krav på den första versionen.

    Jag hade nog tänkt en gång till om Prestashop verkligen är så dåligt, överkommer du inte dina problem om du lägger säg 50k-100k på din nuvarande installation t.ex. … jag har inte jobbat i prestashop själv, men många använder det ju i sverige så verkar ju ha nåt iaf.

    Byta plattform tar ju enormt mycket kraft och fokus så inget man gör i första taget.

    #173635
    PalMik
    Deltagare

    Är det en enkel shop hade jag nog inte kört på oxid, är väll dessutom mest använt i Tyskland så även om plattformen säkert kan allt är det nog lite skruvande för mkt svenska grejer och fokus på externa moduler lär vara väldigt mkt Tyskland …

    Finns t.ex. inte en enda svensk solution partner på deras sida.

    #173386
    PalMik
    Deltagare

    @flesk 75712 wrote:

    Man kan väl ändra så att man automatiskt skickar kunderna till paypals betalsida där de inte behöver registrera sig?

    Är det inte fortfarande så att detta bara fungerar en gång per ny e-mail adress? När man väl betalt en gång måste man logga in.

    #173385
    PalMik
    Deltagare

    Jag rekommenderar gärna ogone, då kan du med tiden koppla på flera lokala betalalternativ när du känner behov uppstår (alltså utöver visa, mastercard etc). Deras Magento modul är också väldigt bra tycker jag.

    #172715
    PalMik
    Deltagare

    CallCenter och kundtjänst från ServIT är en annan svensk leverantör i sthlm, kör inte själv.

    #172490
    PalMik
    Deltagare

    post.nl och post.de … nej de flesta 3PL:er vill inte jobba med rek post åt mindre kunder, vilket är lite synd.

    Vi har kikat på att kunna erbjuda en 3PL från tyskland åt mindre svenska företag i 2-3 år men tyvärr inte hittat nån modell som känns lönsam än varken med eget lager eller med partners, rätt säker efterfrågan finns dock. I ditt fall tror jag nog ändå att en svensk 3PL är det bästa sett till den info du skrev tidigare.

    #172416
    PalMik
    Deltagare

    @Magnus448 74550 wrote:

    Visste inte om att Posten hade den lösningen. Kontaktade dem för att se hur dem står sig mot Tyska företag. Så länge det går att lägga beställningar till adress / lagerplats i Tyskland för att sedan skickas vidare till Sverige då det blir sålt är intressant.

    Hejsan, sorry kanske var otydligt att jag mena Holländska posten från holland och tyska posten från Tyskland :-). Det är nog snarare 9 euro för att vara mer exakt också. Båda ovan erbjuder en typ av bulksplit så du kan skicka ett stort paket som splittas i mindre sändningar.

    #172398
    PalMik
    Deltagare

    Fr är ju enda vettiga landet du nämner, de lägger sig dock inte så lågt på fraktpriser och la post med dreas asendia eller vad de heter tycker jag är riktigt dyra jmf med konkurrenterna.

    Sent from my iPad using Tapatalk HD

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 227 totalt)