Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 4,139 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #175302
    Parvelito
    Deltagare

    Fundera ett par varv på att spara själv med skattade pengar i någon aktiefond typ Avanza Zero istället, gärna via t.ex. investeringssparkonto. Att stoppa in pengar i pensionsförsäkringar är riktigt riskabelt. Dels betalar man idag högre skatt på pengarna när de tas ut än vad man får i skatteavdrag idag. Dels är man utsatt för politikernas godtycke att ändra spelreglerna under tiden fram till pensionen. Som om inte det är nog så tar försäkringsbolagen bra betalt för att förvalta pengarna, och kapitalet är stenhårt låst utan möjlighet att få ut och göra något kreativt med.

    Historiskt har det visar sig att försäkringsbolagen dessutom gärna lovar hög avkastning, men när de sedan spekulerat bort pengarna tar de raskt tillbaka avkastning som redan skrivits in i ditt pensionskapital. Det är helt sjukt hur de får hålla på.

    #175091
    Parvelito
    Deltagare

    Så länge det handlar om Stockholm, så ring någon av de många lokala budföretagen som finns där så kan de säkert göra något vettigt. Istället för att köpa och anställa så hyr du i praktiken in en bil + chaufför under de timmar det tar.

    Ut i landet så får du nog försöka ordna någon låda med format som halvpall eller liknande och försöka hitta vettigt pris på det, men det är svårt. Min misstanke är att fraktpriset blir väldigt stort i förhållande till dessa rotfrukters värde.

    #174804
    Parvelito
    Deltagare

    @Gsjoberg 77477 wrote:

    Vad exakt innebär “täckningsbidrag” och hur räknade du ut det?

    Täckningbidrag är försäljningspriset exkl moms – anskaffningskostnaden exkl moms. Moms skall du aldrig lägga in i dina kalkyler, det är ju inte dina pengar utan statens pengar som du måste hantera.

    Täckningsbidrag kallas ibland för “vinst”, men det är ju en hel del kostnader som täckningsbidraget skall täcka upp för innan det förhoppningsvis blir vinst på nedersta raden i resultaträkningen.

    Med andra ord är det dumt att ha ÅF? Det blir ju fler produkter som säljs (säg 500 produkter i månaden) men betydligt mindre i vinst.

    Det beror ju på hur mycket jobb och kostnader du har för att sälja 500 enheter själv. 35% marginal är rätt OK om dina ÅF köper kartongvis och betalar som de skall.

    Angående att jag ska ha sponsrade människor är i reklamsyfte. De är mina ambassadörer. Ungefär som Celsius (energidryck) som skickar ut gratis flak till deras ambassadörer som i sin tur representerar dem i sociala medier genom bilder etc..

    Det är nog rätt så lugnt. Skatteverket kan säkert få det till att det är lön, men handlar det om 2-3 personer som får EN pryl är det ingen större fara.

    #174800
    Parvelito
    Deltagare

    Ditt TB, täckningsbidrag, blir 560-177 = 383kr (68,4%)
    Om du säljer till ÅF för 280kr blir ditt TB 103kr (36,8%)

    Returer förekommer, det bästa är om man kan föra in dem i ett eget lager och en gång om året skriva av värdet på det.

    700 spänn är ju rätt mycket, så du bör vara restriktiv med att dela ut dem för en motprestation. Men 2-3st kan du väl skriva av som utvärderingsex.

    #174496
    Parvelito
    Deltagare

    Jag har jobbat en hel del med leverantörers lager, men gett upp den tanken. Det strular för mycket är min erfarenhet. Särskilt så här års när det är helger och klämdagar var och varannan vecka. Vill man prova så behöver kvaliteten på lagersaldona man får vara förstklassig. Helst uppdatering flera gånger om dagen. Du är dessutom beroende av att leverantörens logistik är oklanderlig.

    Mardrömen är om kunden beställer på måndagen, och hoppas på att få grejerna dagen efter eller senast onsdag i alla fall. Ni beställer dock inte från er leverantör förrän på tisdagen, och de skickar iväg det till er på onsdagen. Till er kommer det på torsdag klockan 15, och därför hinner inte ni skicka iväg det förrän på fredagen, och kunden har det som först på måndag eftermiddag om inget strular. Och det är en kedja där ingen egentligen har slöat eller något gått fel. Tänk att stå på torsdagseftermiddagen och packa upp en sändning och upptäcka att flera produkter är restnoterade (som blir fallet om lagersaldona är lite si och så).

    #174398
    Parvelito
    Deltagare

    Jag hade sett fram emot stora skyddsvallar mot lavastömmar, gigantiska finmaskiga nät av värmetåligt material som skyddar mot nedfallande heta stenar och stora skumkanoner för att bädda in huset i skyddande skum som kyler ned och hindrar bränder att uppstå. Kanske också andningsskydd, syrgastuber och rejäla sandfilter att ordna luften med. Prepping i lite större skala helt enkelt. Besvikelsen över att hitta något som verkade ha med idrott och träning att göra istället för civilisationens överlevnad blev så stor att kritik av sidan inte skulle bli rättvis.

    #174390
    Parvelito
    Deltagare

    Snyggt och prydligt!

    #174332
    Parvelito
    Deltagare

    Det är lite olika hur väder påverkar. För de som säljer kläder och har lagren fulla av sommarens mode är det här vädret välkommet. Detsamma gäller dem som säljer grejer för utomhusaktiviteter, trädgård och grill.

    Generellt är bra väder dåligt för försäljning av saker. Vi lägger då hellre pengarna på nöjesfält, djurparker, minigolf, glass, läsk, öl på uteserveringarna, åka till stranden och liknande. Vi blir också mer benägna att vistas utomhus och jag tror Ehandeln då tappar mot dels traditionell handel, men dels också säsongsbutiker vid olika turistfällor. Loppisar, konsthantverksbutiker, torg- och marknadsförsäljning är ju väldigt väderberoende.

    #174220
    Parvelito
    Deltagare

    Kolla Integrated Labels, Padded Envelopes & Mail Packaging – Priory Direct som skickar till Sverige. Och ja, till och med bubbelpåsar som det är rätt hög konkurrens på är de runt 50% billigare på.

    #174197
    Parvelito
    Deltagare

    Har man unika varor med en trogen kundkrets har man som regel inga problem med att ta ut en frakt som något så när täcker kostnaden. Är man däremot i en hårt konkurrensutsatt bransch vill det till att man inte sticker ut på fel sida. Det betyder inte att man måste matcha vilka vansinnesgrejer som helst där stora företag skall ta marknadsandelar och det får kosta många miljoner i förlust för dem. Men det är svårt att locka folk att handla om man framstår som dyrare än stora kända företag.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 4,139 totalt)