Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 116 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #175852
    Pelmered
    Deltagare

    Dreamlogistics gillar jag också. Deras standardtid är väl klockan 15 eller 16 tror jag, men de brukar kunna vara flexibla så försök att förhandla till dig en annan tid just för dig. Det är nog inte omöjligt att få till.

    #175493
    Pelmered
    Deltagare

    Ja, den bästa lösningen är väl precis som Joel sa att någon skapar ett API som kopplar samman alla bankerna. Det gör att man kan hantera alla kopplingar centralt och därmed dela på kostnaden med flera andra varje gång man behöver uppdatera kopplingen för att det ska fortsätta att fungera.

    Jag skulle kunna tänka mig att dra igång ett projekt för det här. Jag skulle då behöva hjälp med kopplingarna för de olika bankerna. Själv har jag bara SEB.

    #175434
    Pelmered
    Deltagare

    @Oscar Troedson 78257 wrote:

    @Pelmered – Troligen inget bankerna är så sugna på. Frågan har kommit upp, och blivit besvarad, ett antal gånger på deras FB – förr var tongångerna optimistiska, nu talar mycket för att de inte kommer att lansera släppa något öppet API :(:
    https://www.facebook.com/getswish/posts/680623985341215

    Sorgligt att lansera en betalningstjänst utan att göra ett ordentligt API…
    Om det konkurrerar för mycket med kortbetalningarna så är det väl i så fall bara att höja priserna lite så att de får sina pengar. Bankerna är ofta för giriga för sitt eget bästa.

    #175428
    Pelmered
    Deltagare

    @g4dd3n 77926 wrote:

    Hej William,

    Jag undrar egentligen ingenting över PayPal. Vi är godkända av PayPal och är “fit for fight”, men problemet med er tjänst i Europa – jämfört med exempelvis USA – är att man behöver en inloggning/konto för att kunna betala, vilket blir ett extra moment för kunden. Dessutom kan man inte ha någon som helst form av “prenumerationskunder” hos Er, vilket i princip antagligen tar död på halva inkomsten för vår del.

    Tack ändå!

    Att sätta upp återkommande betalningar är inga problem med PayPal.

    #175419
    Pelmered
    Deltagare

    Nice!

    Är det något som frågat eller hört något om ett API? Är det något som är på gång?

    #172662
    Pelmered
    Deltagare

    Beror väl på lite vad det är för uppgifter. Jag antar att det är mer än bara det där.

    Inköpare eller leverantörsansvarig skulle jag nog säga.
    För mig är en inköpare är en person som köper in varor och förhandlar om priser m.m. medan en leverantörsansvarigs huvudsakliga uppgift är mer åt att hålla en bra kontakt med leverantörer och vara leverantörernas kontaktperson på företaget.

    #172661
    Pelmered
    Deltagare

    Ja, 195/200 blir ju 0.9 = 90% vilket såklart är fel.

    I själva verket är det ju drygt 50% rabatt (1/(195/(195 +200)) = 0,506329114).

    #171916
    Pelmered
    Deltagare

    Det här är typiska saker där det beror väldigt mycket på kundens önskemål och ambitionsnivå. Det går nog att hacka ihop en lösning väldigt fort men ska man göra det riktigt bra kan det ta väldigt många timmar för att finslipa detaljerna.

    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

    #171787
    Pelmered
    Deltagare

    Jag tycker att Dropbox är en jättebra tjänst för att dela filer mellan olika personer och enheter, men den är inte ett så bra verktyg just för backup. Filer kan tas bort och borttagningen syncas då till alla enheter och man märker inget förens man letar efter den filen och inte hittar den. Då måste man gå in i historiken och där kan det vara svårt att hitta borttagna filer. Ibland är även versionshistoriken borta.

    Mitt tips är att köpa en NAS som ni tar backuper till och sedan om ni känner att ni har behov för det så kan ni säkerhetskopiera allt till en disk i Amazons moln. De har en tjänst speciellt anpassa för backup(billig lagring med få reads och writes på datan)

    #171699
    Pelmered
    Deltagare

    Ja, det precis som Greger säger.
    Jag tänkte mest att det var oriligt att mans skulle behöva betala tullavgifterna två gnger och hoppades på att det skulle finnas lätta pengar att plocka in här. Så verkar ju inte vara fallet och det finns väldigt många delar av verksamheten att optimera innan det här ens kommer på tal som det verkar.
    Det är viktigt för mig att butiken är lättskött och att administration och pappersarbete minimeras så mycket som möjligt.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 116 totalt)