Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 286 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #184009
    Qarillion
    Deltagare

    Fast då kommer jag att tänka på… är det verkligen tillåtet att tappa om en parfym och sälja det som något helt annat?

    Måste finnas någon form av skydd mot kopior även inom parfymbranschen? För du tar ju någon annans produkt och gör till din egen om du bara tappar om och döper om den sen att säga? Eller har jag missförstått dig?

    #183408
    Qarillion
    Deltagare

    Vi har samma problem, och det verkar vara så att Home Delivery är det enda vettiga alternativet.

    Tyvärr har DHL ett ganska högt påslag på “uddaorts tillägg” som kommer ganska frekvent. Denna avgift är döden för intäkterna om du inte har riktigt bra marginaler.

    Mellan 250-450:- ligger den på + moms och beror på hur “udda” DHL bedömer orten som.

    #183269
    Qarillion
    Deltagare

    Svårt att bedöma en konkurrerande sida ibland. Men texten i början och filmen hade jag tagit bort.

    Sedan hittade jag en produkt som inte går att köpa, men inte om varför det inte går att köpa?

    https://verktyg24.se/verktygslada-knaack-42-28021

    Sedan har jag av erfarenheten man fått genom dessa åren man sysslat med ehandel lärt mig att man bör skriva ut förväntad leveranstid. Är det något som kunder inte gillar är det att sväva i ovisshet om hur lång tid leveransen beräknas ta.

    Tycker det är lite mycket text på de olika länkarna också. Om vi tittar på den länken nedan så fylls hela första sidan upp av text, blir lite som tidigare även påtalat att det ser lite bloggaktigt ut.

    https://verktyg24.se/avstandsmatare

    #182998
    Qarillion
    Deltagare

    VI har massvis med produkter som vi tar hem på beställning så att säga och även när en produkt tagit slut och vi behöver beställa som skall både till kunder & lager.

    Men i den världen som vi har här inom våra väggar så sköts sådant i vårt affärsystem. Det förslår beställning vid brist för varor som skall till lager och vid beställningarsvaror så bockar vi bara i att den skall tas hem vid nästa beställningsdag så kommer den med där också.

    #182994
    Qarillion
    Deltagare

    Vi har själva kört igenom Visma, Fortnox, Specter och Pyramid.

    Man kan nog med lätthet säga att man får vad man betalar för :) Specter är ganska billigt system, med limiterade funktioner.

    När man vuxit ut det eller inte är nöjd med funktionerna eller funktionaliteten som erbjuds så kan det vara värt att kolla runt och se om det finns något annat system som erbjuder det man söker. Dock så brukar prislappen då också stiga, så man får ställa allt i relatet med varandra helt enkelt.

    #182959
    Qarillion
    Deltagare

    Jepp, jag hade kontaktat någon av dem som har det idag och frågat hur dom tycker att det fungerar.

    Om man ändå vill ha hyffsad seo så kan man ju testa att söka på exakt den produktbenämningen någon av dem har på google och se så att deras produkt kommer upp och inte någon helt annans. För då är hemsidan i grunden dåligt optimerad, man vill ju ändå kunna synas någorlunda.

    #182957
    Qarillion
    Deltagare

    Yes, vi har pyramid och gillar systemet. Väldigt kompetent och komplett system, finns säkert mer lättarbetade system. Men pyramid innehåller allt som vi har behövt hittills.

    Väldigt bra system om du beställer hem mycket produkter i mindre antal eller har beställningspunkter.

    Men just kopplingen till hemsidan är jag lite tveksamt till. Framförallt för att det oftast inte läggs mest krut på hemsida hos företag som framförallt sysslar med affärssystem. Misstänker att struktur och SEO är sämre än hos många och just detta är ju väldigt viktigt att det fungerar. Moduler som man söker lär man inte få gjort så man har vad man har, sen om du söker något annat så är det nog tyvärr kört.

    Frågar du mig så bör man nog ha en hemsida som görs av folk som jobbar med hemsidor och affärssystem från folk som sysslar med affärssystem :)

    #182784
    Qarillion
    Deltagare

    Håller med Nicklas här med Bank-Id.

    Det borde bli standard för alla kreditinstitut att kräva det. Vi är såpass utvecklade tekniskt i Sverige nu att de flesta av oss har skaffat eller bör skaffa bank-id i mobilen eller allra minst på datorn hemma idag.

    Då skulle ju identitetsstölderna förmodligen i stort sett upphöra och bedrägerierna på nätet drastiskt minska!

    #182766
    Qarillion
    Deltagare

    Ganska säker på att det inte är ok. Det vore som att säga att Volkswagen kan göra en Volvo XC90 och bara byta loggan mot en VW-logga istället så är allt helt ok.

    Skickar en länk här nedan om fallet som Stefan72 nämnde. Verkar väldigt likt det du pratar om.

    http://www.hd.se/2016-10-13/olaglig-handel-med-designkopior

    #182536
    Qarillion
    Deltagare

    @blazern 88331 wrote:

    Håller med, när jag köpte gersågen hos er fick de öppna extradörren hos ombudet. Ett vattenpass hade lätt funkat i den vanliga [emoji849]

    Hade tänkt använda kapsågar som exempel då dessa paketen brukar väga runt 15-20 kg och vara otympliga jämfört med ett enkelt vattenpass eller en styrskena som är platt.

    Men eftersom dessa är över 1,5-1,9m långa så går det inte då maximala längden är överskriden. Ett relativt stort problem för oss så känns så extremt onödigt.

    Nu kan ju inte alla tjänster passa alla. Men man borde kanske kunna ha ett system där man har undantag för vissa leveranser för vissa kunder eller något sådant. Idag får vi istället ta bort vissa produkter ifrån nätet för att det inte går att skicka inom en rimlig summa på stycke/hemleverans vilket känns onödigt åt alla håll istället.

    (Uddaortstillägget som ibland kostar dubbelt så mycket som frakten dödar en hel del produkter totalt)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 286 totalt)