Forumsvar skapade

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #172658
    Robert
    Deltagare

    Det är precis så det är alltså?

    Då är det bara för mig att lägga ner den delen av min verksamhet tyvärr, riktigt tråkigt att personer som sköter sitt på ett lagligt sätt ska bli drabbade av sådana här personer..

    #106906
    Robert
    Deltagare

    Haha det var nog bland det sjukaste jag har hört på ett tag, att man ens vågar ta den risken att skriva något sådant, och dessutom uppge namn och bloggnamn på en gång? Hade jag varit så så dum att ens försöka så hade jag väl inte uppgett bloggens adress innan jag vet om mottagaren ens är intresserad iaf.
    Men men, finns nötter till allt :P

    #106830
    Robert
    Deltagare

    Efter lite mer läsning så får det nog bli kontantmetoden som ni säger. Ska prova på det där med Swedbank då jag kommer öppna företagskontot där. Verkar riktigt smidigt! Tack för hjälpen!

    #106827
    Robert
    Deltagare

    @Dan 1613 wrote:

    Ett tips är att ange lika mycket utgående och ingående moms för att slippa få en preliminärskatt första året om din omsättning ändå kommer vara såpass låg.

    Skulle även satt vinsten till 0 första året och betalat den i efterskott för att slippa kludda varje månad.

    Sedan skulle jag kört kontakt/bokslutsmetoden istället för faktureringsmetoden. Fast om du är medveten om skillnaderna och har valt det på eget bevåg så ska jag inte lägga mig i :)

    Tack för tipsen! Kan alltså sätta vinsten till noll även om jag kommer försöka gå med lite vinst? Men vet ju som sagt inte överhuvudtaget om jag kommer gå med ingen/lite/mycke vinst.

    Ska bara köra det här vid sidan av och hoppas på det bästa.

    Angående redovisningsmetoden blev jag lite osäker nu när du Dan rekomenderar det motsatta, och du är ju inom samma område som jag ska börja med, så ska läsa på lite mer om det.

    #106824
    Robert
    Deltagare

    Det har du ju rätt i förstås. Nån sak lär jag ju köpa här i sverige.

    #106822
    Robert
    Deltagare

    Tackar för svaren, nu känner jag mig lite lugnare. :)

    Kommer köra helt och fullt på dropshipping och kommer antagligen inte köpa en enda pryl i sverige då det blir lite konstigt om kunden beställer min tejprulle som jag köpte till eget lager och de där skrivbordet som blir dropshippat.

    Men vad tror ni om exempel uträkningen? Har jag räknat någolunda rätt? Antar det eftersom ingen kommenterade den hehe.

    Det här är första gången jag någonsin gör något liknande, ska blir intressant att se hur de går.

    #106818
    Robert
    Deltagare

    Okej, jo du har nog rätt i det du säger faktist.

    #106775
    Robert
    Deltagare

    Tack för det! Ska kolla runt lite på olika sidor som t.ex wikipedia som MUSN nämnde, rätt smart faktist.

    @Parvelito 1553 wrote:

    Överlag när man ser på namn inom hemelektroniksektorn så är de många och lika. Det electro*, compu*, tech*, trade*, data*, it*, *tronic, net*, bit*, & *com i en närmast ogenomtränglig röra. Vill man ge sig ut på en internationell marknad hittar man snart de amerikanska namnen super, mega, giga, giant, big, heavy etc. Inte roligt alls, och det sticker inte ut.

    Så, jag hittade på namnet Parvelito som kom sig av att jag och tanten satt och lekte med lite ord, samtidigt som vår parvel på då dryga året sprang runt oss hela tiden. Googlade på det och fick NOLL träffar, och så var saken klar.

    Mitt tips till dig är att du hittar ett namn som är unikt, som kanske inte alls antyder vad du gör, men som skiljer ut sig från de andra. Det går alldeles utmärkt att bli stor utan att heta vad man gör eller säljer. Fråga t.ex. Dustin, OnOff, Expert eller Siba.

    Ja precis, behöver ju inte ha nåt med det man säljer att göra egentligen, det är lite i dom spåren jag har tänkt.

    Tack för tipsen! Nu ska de tänkas vidare i sängen. Natti!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)