Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #170239
    Robiin
    Deltagare

    Det beror ju mycket av vilken budget du har för marknadsföring. Adwords borde nog kunna funka för dig men kräver en i alla fall hyfsad budget för att man skall kunna göra något riktigt bra.

    #167475
    Robiin
    Deltagare

    Vi på Teveo finns i Göteborgsområdet, är främst specialister på Adwords men jobbar även med SEO löpande åt flera kunder. Med Adwords som grund har man efter ett tag väldigt bra data för att kunna göra en bra sökordsanalys och därmed komma fram till vilka fraser man bör satsa på med SEO.

    #167127
    Robiin
    Deltagare

    Hej Andreas,

    1: Gällande kvalitetsresultat så finns det en hel del olika parametrar som påverkar och som man kan jobba med för att få upp resultatet. Har skrivit en artikel om detta på vår Adwords-blogg som jag länkar till i signaturen nedan, kolla gärna in den.

    2: Vi jobbar bl.a. med Aquisio som är ett väldigt bra verktyg, kostar dock en slant.

    3: För att knipa första platsen så är det antingen ett hårt jobb eller en stor budget eller helst en kombination av dessa som gäller. Se till att jobba upp kvalitetsresultatet till att ligga så nära 10 som möjligt och att buda högt. Inom vissa brancher krävs tyvärr rejält höga bud för att nå högst upp, och det är inte alltid man lyckas nå lönsamhet med en sådan strategi. Kanske kan det då vara bättre att ligga på en något lägre position och försöka dra in lite billigare klick. Beror ju också givetvis på vad man har för marknadsföringsbudget.

    Lycka till!

    #167030
    Robiin
    Deltagare

    Tänk även på länkkraften som det ger att ha en länk från en populär blogg med hög Page rank. Bara att hyra en sådan länk kan man ju få betala ett par tusen per år för på en bra sajt.

    Så tänk inte enbart på den direkta trafiken du får från bloggen, själva länken kan även ha ett värde för din SEO.

    #162972
    Robiin
    Deltagare

    Har svårt att se att nån når upp till de siffror som connywesth nämner genom att annonsera i press. Hade det varit sådan enorm avkastning så hade ju alla använt det mediet för att annonsera och tidningsbranschen hade inte haft den krisen som de nu har.

    #162876
    Robiin
    Deltagare

    @kalsonger 63464 wrote:

    De säger de öppnar ett konto som de kör igenom för att om jag vill sluta med dem så tar jag allt jobb som de gjort och det är väl lite rätt. Fast samtidigt så är det jag som betalat för det. Jag har pausat mitt adwords konto och kan ta upp det om jag avslutar mitt konto hos dem. Hur gör de andra bolagen som jobbar med adwords annonser kör det ett konto som ni har all tillgång till och ni får behålla allt jobb som gjorts.

    Det normala tillvägagångssättet för en Google Adwords certifierad byrå är att man lyfter in kundens konto i sitt MCC så att du som kund fortfarande har full tillgång till kontot och kan följa allt som görs. Om du som kund ser att Adwordsbyrån gör ett bra jobb och du får resultat så varför skulle du då avsluta samarbetet? Köper inte deras argument där. Att sköta ett Adwordskonto handlar INTE om att göra ett jobb en gång och sen tro att det funkar för all framtid. Det handlar om ständiga tester och optimering av konto.

    #162636
    Robiin
    Deltagare

    Tycker de ser seriösa ut. Du kan läsa lite mer om vad man bör tänka på i valet av Adwordsbyrå här.

    #162634
    Robiin
    Deltagare

    Robin Pettersson heter jag och jobbar på Webbyrån Teveo som affärsansvarig. Vi jobbar oftast med att bygga hemsidor i Joomla och att hjälpa våra kunder med marknadsföring online, främst Adwords.

    Vi har dock även några egna projekt och har precis lanserat vår första egna webbshop monty.se där vi säljer cyklar och elcyklar från det spanska märket Monty.

    #158836
    Robiin
    Deltagare

    Det är oerhört svårt att säga vad du skall ändra på utan att ha kikat på kontot. Har du en byrå som hjälper dig så skall de kunna se till så att du får lönsamhet i kontot även med en ökad budget. Skall du köra i displaynätverket så krävs det en helt annan strategi och det är svårt att lyckas bra med detta utan tidigare erfarenhet så det bästa är nog att undvika detta till en början.

    @minken 59416 wrote:

    Tack för era svar.

    Lunarmys: Nja, klickkostnaden ökade dramatiskt över hela dagen, så det kan inte vara det… ?

    Conny: Tack för din input!

    Robiin: Vilka förändringar skulle du föreslå, och varför?

    Prix: Vem har sagt att jag kör adwords själv?

    Fotnot:
    Jag gick tillbaka till urspungsbudgeten, och har sedan dess ökat budgeten med 100:-/ dag. detta har resulterat i fler klick och LÄGRE klickkostnad generellt..

    #158621
    Robiin
    Deltagare

    Är ingen bra idé att bara ändra dagsbudgeten utan att göra några andra förändringar. Ofta går det att behålla ungefär samma lönsamhet med en betydligt högre budget men det kräver en del jobb och testande.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)