Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #162543
    smyger
    Deltagare

    @MonsterM 62863 wrote:

    Men då faller ju lite av iden med bitcoin. Jag vill köpa någon snabbt och smidigt med mina bitcoin. Nä vänta här nu, jag måste ju hämta mitt usbminne som jag låst in i kassaskåpet.

    Tänk ett steg längre, bitcoin kommer att utvecklas till något riktigt använtbart i framtiden. Det kommer säkert komma en ny coin som är ännu bättre, men bitcoin kommer alltid ses som guld eftersom de var först.
    Här är intressanta coins som redan kommit:
    https://en.bitcoin.it/wiki/List_of_alternative_cryptocurrencies

    @MonsterM 62863 wrote:

    Du har tydligen inte läst mina tidigare poster, jag vet inte vilka grundarna är och det är därför jag ställer mig frågande till ärligheten i upplägget med bitcoin. De plockar ut sina egna 6 miljoner bitcoin, men lär göra det pö om pö när de tycker växelkursen är lämplig.

    Grundarna är nog redan rika och har så de klarar sig. De har skapat en fantastisk källkod.

    @MonsterM 62864 wrote:

    Du har tydligen inte läst rapporten. Kommer inte diskutera anonymitet något mer då jag inte ser någon anledning till att mina transaktioner ska vara anonyma.

    Om man vill vara anonym finns möjligheten till det, jag gillar det.

    För er som fortfarande är intresserad av bitcoin så tänkte jag tipsa om denna post på Reddit där en kille erbjuder att lägga in gratis bitcoin support:
    [FREE] Offering my services as web developer to integrate bitcoin in your website. : Bitcoin

    #162323
    smyger
    Deltagare

    Det ser inte bra ut…

    #162318
    smyger
    Deltagare

    @MonsterM 62826 wrote:

    Det känns mer troligt att min dator kraschar än att min bank gör det, så ja, jag känner mig tryggare med bankens tjänster. Gällande anonymiteten så har jag läst bland annat den här rapporten på 26 sidor. Läs den du och återkoppla sedan hur bitcoin är anonymt.

    Gällande anonymitet så är det precis lika anonymt som man gör det till. Vill du ha en enda publik adress och ta emot betalningar på den så går det. Vill du istället vara så anonym som möjligt så använder du flera adresser, det kommer aldrig gå att hålla reda på vem som äger vem.

    Att din dator skulle krascha är absolut tänkbart. Därför du gör som mig och använder paper wallets.
    Tips: PaperCoin – paper offline Bitcoin wallets

    @MonsterM 62826 wrote:

    Tycker vi vänder på steken, det är lättare att vara positiv till någon man inte förstår.

    Det är alltid bra att det finns skeptiker, men jag tycker du är skeptisk till fel saker. Det finns inget tvivel alls på att det går att vara helt anonym med bitcoins. Googla bara på “Silk Road”.

    @MonsterM 62826 wrote:

    Här får du nog läsa på lite, bankgarantin gäller i Cypern. Anledningen till att de frös tillgångarna var för att de var rädda för en “bank run”.

    En bank run var väl precis det som hände eftersom många började köpa bitcoins?

    @MonsterM 62826 wrote:

    Dags att ta mina invändningar på allvar då, jag läste den sidan när jag skaffade mig en uppfattning.

    Jag tycker inte du kommer med bra kritik ändå. Inte ens det att grundarna förmodligen är rika idag. De genier som jobbat med detta i början förtjänar det.

    Och att nördar som kan c++ blir rika är fan häftigt, tänk vad mycket nya tjänster de kan skapa.

    En annan spännande sak är att det i dag sker en attack mot bitcoin: Operation April Foolscoin – Pastebin.com

    Kanske många från detta forum som borde hjälpa till och delta? :)

    #162305
    smyger
    Deltagare

    @MonsterM 62781 wrote:

    Jag har bra kontroll över mina egna pengar idag fastän de är hos Swedbank och Handelsbanken. Rätt skönt även att inte behöva vara orolig över säkerheten då statliga bankgarantin finns.

    Den statliga bankgarantin. Vilket skämt. Kolla bara på Cypern där staten frysit 10% av alla invånares tillgångar. Det är därför som bitcoins ökat i värde så otroligt mycket senaste veckan, folket i Cypern har tappat tron till bankgarantin (med all rätt dessutom)…

    @lunarmys 62780 wrote:

    10 ehandlare är en försvinnande liten del av ehandlarna. Den större mängden ehandlare är inte intresserade.

    Mobilbutik
    Fler produkter
    Bättre texter
    Lägre priser
    Lägga till PayPal som betalalternativ
    Plocka bort frakten
    Låta folk betala med mobilen
    Bättre telefontider
    Chat på sidan
    Lägre fakturakostnad

    Behöver du fler?

    Du kommer med bra förslag till att höja intäkterna, det ska jag inte ta ifrån dig. Bitcoins är bra för mänskligheten, det tror jag att du och jag kommer att kunna enas om i framtiden. För det finns så mycket som går att automatisera och göras bättre med användning av bitcoins. Ett citat som jag älskar:
    When winds of change blow some build walls others build windmills.

    Bitcoins är inte bara en ny valuta, utan en ny teknologi som kommer att förändra världen.

    @MonsterM 62813 wrote:

    Jag har nu läst och begrundat i timmar om bitcoin och jag fattar verkligen inte. Kan du förklara vad är så revolutinerande med BC? Hur ska det kunna förändra världen? Vad är det som fascinerar dig med BC? Det är ju varken tryggare, mer anonymt (vad nu det ska vara bra för) eller går mycket snabbare än tex Swish.

    Det enda jag kan se är att man kan göra sig pengar på att äga bitcoin genom att de via spekultaion kommer öka, men ni som har tänkt er in bör passa sig. Max Keisers som är en känd för sitt “pump and dump” inom finansvärlden spekulerar just och när han är klar så lär växelkursen ändrats drastiskt.

    Jag har sagt det förut och säger det igen, det här är enligt mig ett bedrägeri som de som startade bitcoin kommer vinna på. Vars tror ni dom tar sina pengar sen? Jo skrattandes hela vägen till banken.

    Prova läs detta: https://en.bitcoin.it/wiki/Myths
    Efter att du läst den så ska jag ta dina invändningar på allvar.

    #162264
    smyger
    Deltagare

    @lunarmys 62759 wrote:

    Du har fortfarande inte berättat vad DU vinner på bitcoin. Vi har väl kommit fram till att du inte är ehandlare. Gräver bitcoins? Jobbar med integration?

    Ingetdera faktiskt. Ärligt talat så är jag bara en vanlig konsument som önskar att handla med bitcoins. Jag har tidigare bara pratat hur mycket pengar du kan tjäna på att investera i bitcoins, det viktiga är de teknologiska fördelarna som systemet tillför till oss människor. Här ska jag ge dig dom:

    • Jag är min egen bank, vilket betyder att jag har kontroll över mina egna pengar. Jag är personligen ansvarig för att hålla min egen säkerhet, jag behöver inte lita på någon annan som gör det åt mig.
    • Jag kan köpa tjänster och produkter av privatpersoner i andra länder och de får pengarna samma dag vart än i världen de befinner sig. Nätverket arbetar 24/7 och ingen kan frysa mina tillgångar.
    • Jag betalar inga avgifter till något företag eller bank utan istället till ett nätverk som styrs kollektivt av människor. Avgiften baseras på vad alla människor tillsammans kan tänka sig att betala för att behandla transaktionen.

    Precis lika hårt som dig avfärdade jag bitcoins när det kom 2009.

    @Parvelito 62760 wrote:

    Men återigen, VARFÖR? Varför kan inte ägarna av Bitcoin växla in dem mot våra traditionella valutor och handla med dem?

    Klart de kan göra det, det är ingen som hindrar ägare av bitcoins att växla in dem till vanliga pengar igen.

    @Parvelito 62760 wrote:

    Om jag såg rätt på bitcoin.se så fanns det tio (10) ebutiker i Sverige som tog emot bitcoins. Antalet transaktioner av bitcoins är inte mer i hela världen än vad ett normalstort köpcentrum i Sverige har. Många fastigheter som innehåller köpcentrum är värda mer än alla bitcoins som hittills skapats med nuvarande växelkurser, som ändå har skenat iväg till bitcoins fördel den senaste tiden.

    Vilket köpcentrum är värt mer än en miljard dollar? Walmart?

    @Parvelito 62760 wrote:

    Uppenbarligen är svenska ehandlare inte särskilt intresserade.

    Här talar du emot dig själv eftersom du själv upptäckt att det redan nu finns tio svenska e-handlare som accepterar bitcoins, det var mer än jag visste.

    @Qarillion 62762 wrote:

    Att det är riskfritt är väl att ta i?

    Riskfritt var felformulerat. Ber om ursäkt för det. Men tar du emot betalningar med BitPay och tar en 3%ig andel i bitcoins så är det inte många kronor du riskerar.

    @Kodmyran 62773 wrote:

    Det finns mängder med andra saker man kan göra för att öka sin försäljning än att ta emot bitcoins.

    Ge mig några exempel.

    #162246
    smyger
    Deltagare

    Den bästa lösningen för er ehandlare som är rädda att bitcoins tappar i värde. Använd er av BitPay.com, de konverterar BTC direkt till SEK, och gör det dessutom mycket billigare än PayPal/VISA.

    Ett bra sätt att satsa på bitcoin är att göra upp med BitPay om att ta in t.ex 20% BTC och resten SEK.

    Ni har inget att förlora på att BTC kursen går ner denna väg och ni kan ta in några % av varor i BTC samtidigt som ni slipper avgifter till VISA/Mastercard. Helt riskfritt.

    https://bitpay.com

    #162236
    smyger
    Deltagare

    @MonsterM 62741 wrote:

    Jag förstår inte varför vi måste ha bitcoin!? Vad är skillnaden mot tex dollar? Ingen av valutorna är kopplade mot något fast värde. Ska du köpa bitcoin så har du samma “parasiterade” företag som ska ha procent. Vad det inte det man ville komma bort från med bitcoin? Varför startar man inte bara en bank som inte tar ut någon avgift!? Borde inte det fungera lika bra? Då är ju systemet redan uppbyggt och man behöver inte övertyga massorna om en ny valuta.

    Det jag har störts problem med gällande bitcoin är att det skriker ponzi om det. För vem startade bitcoin? Vars är de första 6 miljonerna som skapades? Tycker även att propagerande för bitcoin påminner väldigt mycket om hur det brukar låta när en grupp ska haussa en “frimärkesaktie”. Köp nu innan tåget har gått, värdet kommer vara det dubbla om 3 månader

    Nä, jag står utanför tills jag är motbevisad att det inte är ett bedrägeri.

    Du har fått litegrann om bakfoten. Det finns inget företag som står bakom bitcoin. Koden är open source, så det betyder att alla som vill kan hjälpa till med att granska koden. Enligt myten så skapades Bitcoin av Satoshi Nakamoto och han är spårlöst försvunnen, detta är nog bara en skröna men den visar att bitcoin inte behöver drivas av en enskild person eller ett företag.

    Det är ingen avgift man betalar till någon bank, tvärtom man betalar en avgift till alla som är anslutet i nätverket. Detta är livsviktigt eftersom de som arbetar med att flytta transaktioner måste få någon förtjänst för att göra det.
    De cirka tio miljoner bitcoins som finns i dag är skapade i mycket hög tillväxt, men resterande tolv miljoner bitcoins som kommer att skapas kommer inte att vara färdigt förens 2140.

    Här kan du se både tillverkningen av nya bitcoins och alla transaktioner som sker live:
    Bitcoin Block Explorer – Blockchain.info

    @MonsterM 62741 wrote:

    Varför startar man inte bara en bank som inte tar ut någon avgift!? Borde inte det fungera lika bra?

    Bitcoin är precis lika bra som din tanke bara det att det måste vara några avgifter eftersom ingen människa vill jobba gratis. Med bitcoin kan alla vi människor styra avgiften och rösta för den, de har faktiskt hänt flera i gånger i takt med att bitcoin ökat värde att avgiften för varje transaktion minimerats från 0.005 till 0.0005 till 0.00005 BTC. Har du några andra frågor?

    @Jimmy Öström 62746 wrote:

    Fast det blir väl bara som en utländsk betalning, BTC till kronor så är väl saker klar.

    Jag har sett att företag börjar ta bra betalt (självklart ska dom ta betalt) för att växla in/köpa/säla BTC och då är man ju på samma skit som Visa, Klarna och alla andra företag som vill tjäna pengar på betalning.

    Först och främst vill jag säga kul att du öppnat ditt sinne och att du gjort lite research.

    Det stämmer att de företagen tar avgifter, alla vill tjäna sin del av kakan men detta är livsnödvändigt för att bitcoin ska existera.

    I början måste det vara en fas där människor köper bitcoins någonstans, för det finnas alltid folk som inte kan eller vill mina bitcoins. I takt med att fler börjar handla med bitcoins kommer transaktionerna att vara från företag till företag eller privatperson till privatperson utan några mellanhänder.

    #162209
    smyger
    Deltagare

    @Jimmy Öström 62715 wrote:

    Jag ler ännu mer…….:rolleyes:

    Konkurs. Det räcker så.

    @lunarmys 62713 wrote:

    Baserar du det på att 12 av hans 13 inlägg här handlat om Bitcoin?

    Är inte det att dra lite förhastade slutsatser? ;)

    Kom med något som tillför tråden eller knip igen.

    #162204
    smyger
    Deltagare

    @Qarillion 62709 wrote:

    Varför skulle en ehandlare ge 10% rabatt för att någon betalat med bitcoin?! Det är ju 5ggrså mycket som man betalar för en kortbetalning med kreditkort?!

    Låter inte som en bra deal någonstans?

    Och jag kommer nog alltid handla och ta betalt med riktiga pengar! En svensk krona kommer ju alltid vara en svensk krona och även värd en krona i Sverige.

    Vad har du för ehandel som pratar om “vi” ehandlare.. tycker ditt pro bitcoin snack mer låter som om du har väldigt mycket att tjäna på bitcoins värde eller icke värde!?

    Det är ingen som tvingar dig att ta rabatt. Du får sätta vilket pris du själv vill. Men det har varit sig mycket lönsamt att erbjuda rabatt eftersom bitcoins ökat i värde med 600% senaste tre månaderna.

    Vänta bara till att staten fryser dina tillgångar precis som det som hänt i Cypern. Då kommer du stå i kö för att ta ut dina egna intjänade pengar som någon annan tar ifrån dig.

    @Jimmy Öström 62710 wrote:

    Jag kan ge TexTalk tips på 500 andra funktioner som skulle gett både dom själva och alla deras kunder mer klirr i kassan än vad detta kommer göra under en tio årig period………

    Tillåt mig att le. Sedan texttalk införde bitcoins som betalningsalternativ har värdet dubblats på deras intäkter.

    #162202
    smyger
    Deltagare

    @Societic Hair Sweden 62708 wrote:

    Först och främst.
    Kollapsen av Bitcoins sist berodde väl om jag inte misstar mig helt p.g.a en säkerhetsbrist.
    Någon/Några hackade sig in och snodde en jäkla massa Bitcoins så trovärdigheten kollapsa, det kanske har blivit bättre men det var bara någon vecka sen något liknande hände, fast med mindre summor (länk finns i tråden) så vad hindrar att det händer igen och man blir av med alla sina Bitcoins?

    I Cypern respekterade de iallafall insättningsgarantin när de stal pengarna.

    Om alla nu hade haft Bitcoins i Cypern, tror du att det hade varit omöjligt att stoppa folk att dra ut sina pengar?
    De hade bara behövt kapa internet.

    Missuppfatta mig inte, jag har inget emot Bitcoin som privatperson, men du är inne på e-handels forum och som företagare har systemet alldeles för många svagheter för att det ska vara något jag skulle satsa helhjärtat på.

    Snälla du. Läs på vad som hände 2011. Det som hände var att ett konto på en bitcoinbörs blev hackat, ett användarkonto hade fått sitt lösenord stulet. Det är samma sak som om du skulle få ditt PayPal-konto hackat.

    I framtiden kommer det mesta handla om säkerhet. Scammers och hackers kommer alltid att finnas, och det är ditt eget ansvar att skydda dina tillgångar. Jag tycker det är skönt att jag personligen är ansvarig för min egen säkerhet och inte behöver lita på någon bank som gör det åt mig och dessutom tar betalt för det.

    Vilka andra svagheter talar du om?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)