Forumsvar skapade

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #113044
    sprawl
    Deltagare

    Jag tänkte först och främst på google’s ajax crawling med escaped_fragment; Getting Started – Making AJAX Applications Crawlable – Google Code

    Men vet inte om någon annan sökmotor stödjer det ännu. Sedan så funderar jag på om fyndiq.se har gått och lagt sig? Har inte kunnat komma åt den på hela morgonen.

    /Andreas

    #113024
    sprawl
    Deltagare

    En fundering…

    Sidan verkar bygga mycket på JavaScript och AJAX. Jag har medvetet valt att inte bygga för mycket på dessa tekniker för att vara mer “kompatibel” med de olika sök-robotarna. Jag vet att google har stöd för s.k. ajax-crawling men tror inte det är så utbyggt för de andra sökmotorerna. Så jag har gjort att varje sida har sin egna riktiga URL och att det ej laddas dynamiskt via ajax även om det ger en slöare användarupplevelse…

    Stämmer ovan ej, eller om det fortfarande stämmer hur har Fyndiq löst detta?

    /andreas

    #112762
    sprawl
    Deltagare

    Jag var i kontakt med tullverket idag för att försöka reda ut hur man hanterar dropshipping där varan skickas utanför EU till t ex Sverige.

    Det enda jag kunde komma fram till var att tullverket tycker att det blir konsumentens problem och att konsumenten får betala ev. tull men även MOMS och speditionsavgift.

    Det enda hon på tullverket kunde föreslå var att kolla med någon speditör om de erbjuder “mellanlandning” av varorna för att man skall kunna tulla in dem och sedan ha en annan leveransadress (till konsumenten).

    Är det någon som har erfarenhet av detta? Känns ju inte så proffsigt att lämpa över tull/moms på konsumenten, även om man informerar om detta på sidan så lär man ju få ett antal arga mail…

    Någon som har erfarenhet / kunskap om detta?

    #112761
    sprawl
    Deltagare

    Du borde göra ett A/B/C test med de olika möjligheterna :)

    A) Erbjud som idag både Payson & Moneybookers (skulle ju kunna tänka sig att du visa den ena före den andra så det påverkar kunderna, det kan ju behöva ett ytterligare test)
    B) Erbjud bara Payson
    C) Erbjud bara Moneybookers

    Sedan mäter du konverteringsgraderna mellan de olika varianterna av din sajt.

    Jag har själv tänkt använda Moneybookers till min e-handel (gillar att de stödjer så många valutor), så det vore intressant att veta hur det går.

    #112689
    sprawl
    Deltagare

    Det tror jag inte är OK. Däremot kan du ju ge bolaget ett temporärt namn typ; HåkanBråkan’s Playground AB och sedan döpa om det till vad du vill att det skall heta när du har bestämt dig.

    #112446
    sprawl
    Deltagare

    @debaser;

    angående samma domän för domän. om man har shoppen på Butik butiker handla varor shopping – Butik.se och bloggen på blog.butik.se räknas det som samma domän och ger dåligt resultat?

    #107774
    sprawl
    Deltagare

    Hej,

    man kan väl få girolistan som fil och det kan väl inte vara något större problem att läsa in den i ens system.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)