Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #149087
    Tant Gron
    Medlem

    Jag startade med förskottsbetalning på bankgiro och har det fortfarande kvar, men ska försöka komma igång med min webbutik snarast ( har jag tänkt länge). Men det är många som beställer och sen aldrig betalar.Varför kan man undra? Och jag har också drabbats av stressen med att hinna packa och skicka de där timmarna, då jag också är tröttast. Nu tar jag det ibland dagen efter. Men kommer ändå ha kvar det för att det ska finnas fler alternativ. Vissa litar inte på mig och vill ha faktura, men det tar för mycket tid för mig, det skickar jag bara till ickeprivatpersoner. Så jag har löst med att då lita på kunden och få betalt i efterskott.

    #149083
    Tant Gron
    Medlem

    Den där vattentallriken ska givetvis marknadsföras med ordet RETRO!
    Och fyller man den med vatten värmer den i micron kanske man kan ha den på magen vid mensont och placera tekoppen ovanpå?

    #149082
    Tant Gron
    Medlem

    Jag säljer till Finland, och det som är knepigt är språket. Men de flesta förstår lite svenska, eller pratar svenska. Och sen har jag fixat en bruksanvisning på finska. Men jag har i två år tänkt lägga in text på finska på min hemsida, så de som söker ska hitta mig.
    När det gäller Norge och Åland, så är de utanför EU och man måste skriva deklaration på brevet. Säljer man medicintekniska produkter som jag, ska bipacksedeln vara på landets språk, men svenska är ju faktiskt ett av språken i Finland. Och jag har även en på engelska.

    #149081
    Tant Gron
    Medlem

    Jag skickade ett tjockt brev till den första adressen kunden gav och missade att han mejlat om en ny adress. Skickade då ett nytt brev till nya adressen ( och bad att de skulle återsända den första när de väl kommer dit) fick retur med “okänd adressat”. Skickar samma brev igen med påskrift att han inte alls är okänd, då han bor där, men nyinflyttad. Får tillbaks det. Kunden säger att han fått andra brev dit, skickar, samma brev igen, returneras igen. Jag använder postens portokuvert. Men jag kanske skulle ha bytt till ett nytt. Har nån här skickat tillbaks ett returnerat brev och det kommit fram?

    Och sen kan man ha förståelse för att postens personal har fått det stressigare och det är inte lätt att vara vikarie, men ibland bryter man ju ihop en smula. En vän som också sköter min bokföring brukar få massa post, men när hon inte fått nåt på flera dagar ringde hon posten, då hade vikarien inte orkat bära ut hennes brev utan bara lagt dem i en hög och struntat i dem… Brevbärarna både var och hade det bättre förr, tror jag..

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)