Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 28 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #109664
    Tilda
    Medlem

    @energie 4864 wrote:

    Jag har bestämt mig för ett domännamn nu och kollat upp så att det är ledigt. Nu ska jag ta nästa steg och beställa domänen, vilka “ändelser” eller vad det kallas ska man satsa på?

    Räcker det med .se och .com eller ska man ta .nu,
    .net och .co.uk när man ändå är igång eller är det bara onödigt om man satsar på den svenska marknaden?

    Vi har .se och .eu efter företagsnamnet och webshopnamnet och sedan två satelliter med .nu, där “nu” fyller en viss funktion: virka.nu och virkning.nu. Än så länge pekar de till webshopen men snart gör vi dem till trevliga satelliter. =)

    .se och .com räcker dock rätt långt förstås.

    #109625
    Tilda
    Medlem

    @Dan 4825 wrote:

    Du har inte glömt ditt servernymmer där jag skrev XXX? Annars kanske det är något cookiefel eller liknande som gör att det buggar. Testa att tömma alla cookies och logga in från kontrollpanelen direkt.

    JO! =D

    Har precis bytt dator som sagt, på de andra har jag oftast gått direkt till sidan via historyn.

    Misstänkte att det kunde vara något slarv från min sida, och just nu är jag väldigt glad att det var just det, tack Dan!

    #109621
    Tilda
    Medlem

    Aha, se där, skall testa, tack för tipset. =)

    #109619
    Tilda
    Medlem

    @MST 4801 wrote:

    Kommer t ex adaptera en liten dropdownpil efter Tildas kommentar och svensksajterna är också toppentips.

    =D

    Hehe, du kommer nog få din revansch snart, sitter i “slutfasen” med vår webshop och det är sjukligt lätt att bli hemmablind.

    #109599
    Tilda
    Medlem

    Mycket tjusigt, avslappnat men ändå lite “stelt” i äkta skandinavisk anda. ;) Nej, jag vet knappt något om design och inredning. =D Jag skulle dock vilja ha något som markerar att Brands och Categories också är drop-down-menyer.

    #109581
    Tilda
    Medlem

    Om du skall använda dig av registrerade varumärken i din marknadsföring krävs tillstånd. Säljer du dessa märken i en webshop så kommer du ju inte ifrån att de är en del av marknadsföringen så jag skulle nog säga att du behöver tillstånd för att distribuera kläder av “kända” märken. Klädbranschen är dock inte mitt gebit så förhoppningsvis finns det någon med större koll som kan svara på din fråga. =)

    #109356
    Tilda
    Medlem

    @Emil 4516 wrote:

    Tack Tilda för affärside’. Jag har i och för sig varit inne på detta tidigare och även testat att sälja lite, men nu är jag sugen att ta tag i det på riktigt. Dock kommer jag ju inte att direkt konkurrera med din nisch. Jag har kikar runt lite och det är väldigt stor konkurrens och en del företag verkar inte ens vara företag. Åtminstone finns dom inte hos allabolag. Många verkar just vara hobbyftg. Dom köper in till sin egen hobby och säljer sen själv i sin webshop och på marknader och mässor utan att kanske tjäna så mycket på det utan mer för att det är kul. Sen finns det några bjässar som har otroligt bra omsättningar och och det är inspirerande.

    Huh, har jag skrivit något om en affärsidé?
    Vad är “detta” som du skriver om? I vilken nisch skall du verka?
    Vilka är dessa bjässar? Jag vill också bli inspirerad. =)

    #109237
    Tilda
    Medlem

    Hantverk av alla dess slag; garner, “pyssel”, scrap-booking etc.

    #109166
    Tilda
    Medlem

    @sailorcap 4294 wrote:

    Jag är lite kluven hur man ska hantera eventuella förfrågningar från vänner som vill köpa billigt av en. Jag har inte öppnat min e-butik än men har på känn att säkert några vänner vill ha kompispriser.

    Dilemmat är det att jag köper in mellan 2-8st av varje artikel. Jag har en ledtid på 60-70 dagar från en beställning är lagd. Om en kompis får en stor rabatt av mig så försvinner en vara från sortimentet och jag kan gå miste om en kund. En tanke är att jag kan erbjuda någon kompis att göra en beställning när jag lägger order hos min leverantör.

    Jag kan självklart ge mina närmsta rabatter, men frågan är hur mycket. Man vill inte vara snål men samtidigt förnuftig.

    Vilka ger ni rabatter till, samt hur mkt?

    /Andreas

    Nu anser säkert någon att jag är idiot men jag tycker att sk vänskapsrabatt i den initiala fasen skall vara negativ, dvs vännen betalar mer än ordpriset, eller åtminstone ordpris.
    Det låter först helt puckat men tänk efter; om det är en vän så vill hen att det skall gå bra för dig och i uppstarten av de flesta småföretag brukar det inte finnas onödigt mycket pengar att röra sig med. Således är ett extra tillskott väldigt uppskattat. Det känns mycket bättre att sälja något dyrt än att bara “tigga” pengar.

    Jag har än så länge bara sålt till min mamma inom kategorin “family, friends and fools” och hon fick betala ordpris. Jag skulle aldrig ge någon rabatt i uppstartsfasen, enkom för att det är en vän, som sagt, skall de gå bra för mig måste jag också hålla hårt i pengarna och varje produkt som säljs måste ha en viss marginal. Har man HB (KB), AB eller ekonomisk förening kan man ju motivera med att företaget är en egen juridisk person och ännu inte är vidare bekant med den aktuella vännen. :p

    Är det en vän som har hjälpt till en del och jobbat “gratis” så är det givetvis en annan sak men folk som kräver rabatt bara för att de råkar känna dig har inte mycket att hämta hos mig i alla fall. Jag vill att mitt företag överlever starten och sedan när läget är lite mer stabilt kan vi börja snacka rabatter.

    #109130
    Tilda
    Medlem

    Det verkar vara förbrukning som gäller. Det kanske beror på från vem kupongen är? Fråga i värsta fall hos avsändaren. =)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 28 totalt)