Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #148548
    tobias
    Medlem

    Finns fortfarande kvar! 2000kr vid snabb affär! 8 kartonger med ~100 i varje kartong!

    #146472
    tobias
    Medlem

    prutmån finns! Vi behöver bli av med dessa.. :)

    #143774
    tobias
    Medlem

    Vi sålde dessa på fyndiq tidigare, dock gick de så segt och nu behöver vi bli av med dom för att vi har ont om plats :)

    #109860
    tobias
    Medlem

    Tjena!

    Vi har i dagsläget 4st prestashop butiker så jag kan nog svara på lite frågor.. :)

    1. Ja prestashop är lättarbetat, det har fungerat relativt felfritt för oss.

    2. Kommer inte direkt på några svagheter förutom att funktionen för att skriva ut följesedlar e ganska kass, speciellt om du har många ordrar. Du kan endast välja att skriva ut följesedlar mellan datum x och datum y, inte typ klicka i alla ordrar du vill skriva ut.

    3. Kommer tyvärr inte ihåg alla, men de e ett gäng :)

    Vi har 3 butiker hos binero, den 4:e flyttade vi nyligen då den servern den shoppen låg hos strulade mycket, vi hade laddningstider på 6-10sec och servern hade hög nertid, så vi flyttade den till våran VPS vilket vi ska göra med de andra butikerna också.

    Binero fungerar utmärkt i början så kör på de.

    Om du vill ha något mer avancerat så kika på Magento, vi byter till den inom någon månad endast för att magento har en multishopslösning.

    #109589
    tobias
    Medlem

    jag upplever prestashop som snabbt out of the box, iaf hos Binero.

    #109485
    tobias
    Medlem

    Jag tycker att det var rätt för oss, vi hade inga pengar att lägga på någon butik i det läget så Prestashop + egen tid var perfekt för oss :)

    #109483
    tobias
    Medlem

    @lunarmys 4665 wrote:

    Tror det är få som kör på ett och samma system hela tiden.

    Jag brukar alltid rekommendera folk att köra på en mindre/billigare lösning i början och byta när/om allting fungerar.

    Det är dumt att slänga ut många många pengar på ett supersystem när butiken ändå går omkull efter några månader..

    Det var lite så vi tänkte när vi startade för 1 år sedan.

    #109472
    tobias
    Medlem

    Kan beskriva min syn på det hela, vi håller just nu på att gå FRÅN prestashop TILL magento.

    Vi har i dagsläget 4st butiker som alla kör prestashop. Systemet i sig är väldigt lättarbetat, relativt enkelt att modda butiken.

    Kassan i default prestashop är värdelös, vi har köpt en “one page checkout” som egentligen är 2 page, men den är i alla fall bättre än orginal.

    Vi har hostat alla butiker hos Binero och det har funkat skitbra.

    Varför vi nu byter till magento är främst för att vi känner att vi har växt ifrån Prestashop, vi behöver en multishop lösning då det inte håller att ha 4st olika admindelar.

    Vi kommer att köra den nya butiken på en VPS hos glesys, som vi kommer att anpassa för Magentodrift. Jag har inte upplevt butiken som seg där. Hos binero däremot var testversionen extremt seg.

    Magento har många extremt bra moduler (de flesta kostar tyvärr pengar, men jag anser att det lätt är värt de) den kassan vi kommer köra på nu är en av de bättre jag sett på länge, PM för url.

    Överlag så fungerar prestashop väldigt bra om man har en mindre butik.

    Kan man inget om html / css / php så skulle jag nog rekommendera att man kör på Prestashop via Prestaworks, dom kan Prestashop.

    Edit:

    Quote:
    Eftersom både prestashop och Magento är gratissystem så undrar jag om man behöver oroa sig för säkerheten och säkerhetsuppdateringar.

    Vi har inte haft några problem med säkerheten i Prestashop, dock haft lite problem när vi gjort uppgraderingar, men de löstes relativt fort.

    Quote:
    Hur lätt är det att uppgradera shopparna, för det släpps nya versioner hela tiden. Är design och kod särskiljt så att man kan uppdatera utan att behöva ändra i design? Sen är jag medveten att det alltid blir problem med moduler eftersom dom kan vara utformade för en viss version av shoppen.

    Jag upplevde Prestashop som enkel att uppgradera, dock har vi gjort ändringar i “core” filer så där ere ganska meckigt om dom har gjort några ändingar i dessa filer.

    Båda systemen använder MVC modell, där de skiljer på kod och design, Magentos template system är lite meckigare än prestashops men det jag kikat på verkar lovande. Det är väldigt enkelt att modda prestashops design.

    Som jag förstår kan du göra kopior på core filer i magento och göra ändringar i dessa och inte oroa dig för att de skrivs över.

    Edit2: Jag har inte 100% koll på magento ännu, vi håller fortfarande på att utveckla butiken så jag vet inte så mycket om hur det är att arbeta med en butik som e live, det får någon annan svara på :) Prestashop har jag dock bra koll på.

    #109348
    tobias
    Medlem

    Vill tacka Arne för ett trevligt samtal, nu e jag ett steg närmare en lösning :)

    #109345
    tobias
    Medlem

    mailade Arne igår.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)