Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #156799
    Tomaszhou
    Medlem

    Just d, du bör ändra OM OSS segmentets stavfel :) Bekom Geekster.se = Bakom Geekster.se

    #156796
    Tomaszhou
    Medlem

    Hej där, vi har haft en del problem med nystarten också, startade i slutet på oktober och trots att besöksantalet låg på en 200-300 unika per dag så var konverteringen katastrof. Men jag gjorde en prisjustering precis innan december och helt plötsligt ökade försäljningen med otroliga siffror.

    Något jag lärt mig är också att man ibland sätter sina mål alldeles för högt och hoppas på att nå en halv miljon omsättning direkt :) Har du inte budget att göra TV-reklam eller har kontakter/tur och får tidningsrubriker etc så är detta omöjligt.

    Som Prix sa försök hitta produkter som du är unik med att sälja på nätet alternativt en av få och marknadsför det som fan. Kan bara inbilla mig hur jobbigt det måste vara för dig ifall du jobbar ensam med allt från frakt, packning och marknadsföring men det är bara att kämpa på.

    “Framgång är inte nyckeln till lycka, utan tvärtom är du lycklig med det du gör så blir du framgångsrik :)” Bara att köra!

    #156405
    Tomaszhou
    Medlem

    Du har givetvis helt rätt Prix, otroligt att du kan stötta mig så mycket och andra med ett simpelt inlägg. Jag ville starta en webbshop med lite annan inriktning än bara fest (vilket skulle passa mig då jag drivit nattklubb i 9 år), och trots att man kan få hem varor direkt från fabrik är det inte alltid lätt att konkurrera på den svenska marknaden.

    Man har lärt sig mycket under denna resa och det är att 90% kvinnor handlar pynt, folk som har pynt ser det som en “lyx” att handla mer i dessa tider då andra saker prioriteras först t.ex julklappar. Extrem miss av mig att inte satsa på julklappar av något slag.

    Dock har jag lärt mig extremt mycket av vad E-handlare använder sig av för marknadsföringsverktyg och vad dem har för alternativ till merförsäljning, och det är begränsat.

    Jag har därför kommit på en idé som förhoppningsvis blir lanserad nästa år och kan hjälpa oss alla att få igång direktförsäljningen :)

    #156388
    Tomaszhou
    Medlem

    Precis när jag trodde att försäljningen skulle släppa så avstannar den helt, vi har haft helt ok försäljning nu i 2 veckor för ett nytt bolag. Men igår stannade den helt trots att vi ändå har en 300 unika besök på sidan, förstår mig inte på julhandel. Man känner sig maktlös.

    #156195
    Tomaszhou
    Medlem

    Jag är lätt på Per, god mat och diskutera E-handel kan man inte säga nej till :)

    #156164
    Tomaszhou
    Medlem

    Jag har alltid ansett mig själv vara grym på marknadsföring (inom nattklubb och events) men desto mer man läser här på forumet desto mer inser man vilken novis man är inom E-handel och hur ni gör för att lyckas.

    Man blir så taggad av att läsa om att andra kämpar, krigar och lyckas. Otroligt kul för dig Tim, jobbar du helt själv med packning, marknadsföring etc?

    #156041
    Tomaszhou
    Medlem

    Bra idé med hemleverans även på julafton. Något man vet när man bor i Stockholm är att folk väntar tills sista stund med sina köp oavsett om det är toalettpapper eller film och julpynt.

    Och vilka jävla siffror, jag som precis kört i 3 veckor blir givetvis både avis och inspirerad. Bjuder du på någon statistisk på besökare per dag? :)

    #154867
    Tomaszhou
    Medlem

    Måste här komma in och påpeka att ifall du inte omsätter mer än 1 miljon kan det vara bökigt att ha ett AB ifall du aldrig startat företag.

    Det är förvisso inget krav på revisor längre men att göra allt själv är bra jobbigt även med liten omsättning.

    Enskild Firma är bra om du är under 26 år och precis i din uppstart (stora skillnader i skatt). Tänk på att de 50.000 kronor som du sätter in kan du använda, men du kan inte ta ut det hur du vill vilket är ett misstag många gör så fort dem får ett företagskort tex.

    Aktiebolag är något man alltid ska sikta mot men regga det inte för att du tror att det blir mindre ansvar.

    Vill du samarbeta med andra utan AB kan du lätt göra detta via samarbetsavtal, bra mycket enklare :)

    #154736
    Tomaszhou
    Medlem

    Tror jag sa något på frukostmötet förut om att ifall Romney bli vald så kommer han att göra allt för att trissa upp den kinesiska Yuan, givetvis vill Obama och hela USA också detta då det gynnar deras egna industri men Romney verkar lite mer fanatisk och fientligt inställd till Kina.

    Det som är värt att hålla koll på är hur Kronan ter sig i värde mot Yuan och Dollar då båda dessa valutor går att handla med i Kina.

    #154462
    Tomaszhou
    Medlem

    Måste först och främst tack Per för ett grymt initiativ och även Peder som stod för möteslokalen.

    Grymt kul att gå på dessa möten och snacka ehandel och bolla idéer. Hoppas på fler sådana initativ.

    Med vänlig hälsning

    Tomas Zhou

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)