Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #186914
    TommyD
    Deltagare

    Snygg sida, snabb respons.

    Eftersom ni är ‘experter’ och har ett gott betyg på TrustPilot som visar på det, kanske ni kan ta med det någonstans på sidan? T.ex. om man som jag ej känner till er sedan tidigare.

    Såg även nån produkt som var ‘slutsåld’. Kanske bör sortera bort dessa eller markera dem, så att man inte klickar på den och blir besviken över att den ej finns i lager. Å andra sidan visar det att produkterna är populära.

    #186904
    TommyD
    Deltagare

    @Stefan72 94499 wrote:

    Ska du skicka varor som kostar mellan 3k och 15k så är det ju lite genomskinligt att skicka det som gåva? Tullen i usa är inte helt bakom flötet de heller och kommer hålla dina varor tills du har presenterat en korrekt proforma faktura. Att skicka det som gåva om det har ett värde är ett federalt brott i många stater i usa och brukar inte ses som okej överhuvudtaget. Så ska du exportera till usa så är det nog bäst att du gör som brukligt är. Du skriver korrekta fakturor och bifogar de dokument som behövs. Skickar man tex med FedeEx så har man ett tullverktyg i fraktbokningen där man fyller i proforma fakturor med nödvändiga uppgifter. Har du samma eller likartade produkter hela tiden så lär man sig fort att använda varukoderna på de artiklar du har.

    Normalfallet är ju att mottagaren betalar sina egna tull och momskostnader i mottagarlandet men i fedEx kan man om man vill betala det från avsändaren men det är ju nåt som faktureras i efterhand så det blir ju lite krångligt. Jag kryssar alltid i att mottagaren betalar sina egna avgifter på det viset, förutom fraktkostnaden då.

    Tack för svar! Vet med säkerhet att det går igenom tullen som gåva, men jag avser att följa reglerna såklart.

    Det jag försöker reda ut är hur vilka kostnader och problem som kan uppstå i tullen. Kollar man UPS eller Fedex prislistor för extra tjänster, verkar det bli mycket tull/hanteringsavgifter. Undrar vilket alternativ som är bra… Fedex/UPS/PostNord/DHL etc. ?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)