Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 118 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #184887
    tomped
    Deltagare

    Jag kan inget om den specifika branschen. Däremot är jag ganska säker på att du tappar konvertering pga sidans hastighet. Tyvärr vansinnigt dåligt resultat via PageSpeed Insights, men jag gissar på att en hel del kan korrigeras ganska snabbt för att bättra på detta (kör du testet eller liknande test själv så ser du en del givna tips direkt).

    Lycka till!

    #183948
    tomped
    Deltagare

    Finns en skaplig kostnadsfri modul för detta till Prestashop (finns säkert mängder förvisso, både utan kostnad och de som är dyra som pockers).
    För oss fungerar den bra iaf, där flödet är nästintill 100% automatiskt: https://www.prestashop.com/forums/topic/355886-giftcard-3/

    #182178
    tomped
    Deltagare

    @Samos 87874 wrote:

    Okej. Är det en “redovisningsspecifikation” under “rapporttyp” du skriver ut?
    Under “Dagliga rapporter” kan man ju skriva ut allt, men det tar ju väldigt lång tid om man ska sitta och skriva ut varenda transaktion. Jag vill ju ha en sammanställning av alla transaktioner direkt om det ens är möjligt? Annars får man ju gå in på varje fil som ska ut. Jag kan ju tänka mig att det ett problem om man skickar mängder med paket i framtiden.

    Kortbetalning har jag inte ens börjat titta på, det får bli nästa huvudvärk :)

    Under Dagliga rapporter så får du fram en sammanställning över dagens försäljningar (fakturajournal och redovisningsrapport). Det rör sig alltså inte om enskilda transaktioner utan här är allt samlat. Om något är knas i ditt gränssnitt så skulle jag kontaktat Sveas kuntjänst.

    #182160
    tomped
    Deltagare

    För faktura / delbetalning så är Sveas rapporter helt ok med redovisning av moms osv. Däremot är rapporten för kortbetalning högst medioker. Här har jag löst det genom att varje dag dra ut en sammanställning (i mitt fall via en modul i Prestashop) med dagens beställningar där kunden valt att betala med kort. Detta underlag visar åtminstone moms osv.
    Min revisor skakade bara på huvudet när han såg rapporten från Sveas kortbetalningar och ansåg att jag självklart skulle komplettera med något som visade mer info.

    #181714
    tomped
    Deltagare

    Hej!

    När det gäller Servicepoint så behöver du inte ange exakt vikt (mått behöver du inte bry dig om öht). Detta då deras terminaler ändå skannar paketet och på så vis får du rätt mått/vikt -> rätt pris på fakturan. Så när du skapar fraktsedeln så skriv in en ungefärlig vikt och skippa resten :) Har jobbat så under lång tid och har aldrig varit några problem.

    #181111
    tomped
    Deltagare

    Dina inlägg berör verkligen! Jag har indirekt följt dig sedan din feedback-tråd (har jag för mig det var). Minns att jag blev otroligt inspirerad av hur du gått från idé till färdig produkt – med försäljning. Happyfish satte sig iaf – och det beror nog även på ditt sätt att skriva på forumet och din fina webbplats.

    Önskar jag hade kunnat tipsa om företag eller liknande, men har inte något bra att bidra med. Ville bara få fram att jag önskar dig all lycka med eventuellt överlåtande och framtida projekt!

    #180724
    tomped
    Deltagare

    Tumme upp för Oderland + Prestashop!

    Sen bör du kolla så att CCC-alternativen är aktiverade (förutsatt att ingen av dem genererar problem med sidan). Finns under avancerade parametrar -> prestanda.
    Kolla också så att inte “Tvinga kompilering” råkar vara aktivt (överst på samma sida som ovan).

    #180565
    tomped
    Deltagare

    Gillar sidan skarpt! Ställer mig upp och applåderar dina finurliga synonymer till kronor :- (har aldrig sett den varianten förut).

    Den responsiva lösningen är finemang, men jag hade föredragit att ha den fasta menyraden överst och inte underst. Kanske bara är jag, men jag brukar snegla uppåt på skärmen när jag letar efter menyn, kassan osv.

    #179827
    tomped
    Deltagare

    Borde inte Livezilla kunna lösa detta? Den klart bästa tjänst som jag testat, men har dock inte provat deras app för mobil/tablet.

    #177783
    tomped
    Deltagare

    Finns en del aktörer som erbjuder dynamisk retargeting mot Facebook. Har precis börjat testa Perfect Audience, som verkar lovande (direkt koppling mot Google Merchant m.m).

    Så 1) Skapa feed med hjälp av XML-modul i PS (t.ex med https://www.prestashop.com/forums/topic/276093-module-prestacenter-xml-export-free-ps-15x/)

    2) Ladda upp feeden i Google Merchant Center

    3) Hitta aktör som passar för dynamisk retargeting (t.ex Perfect Audience, Adroll osv)

    Observera att modulen jag nämnde kräver manuella åtgärder för uppdatering av feeden. Betalversionen har cron-job.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 118 totalt)