Forumsvar skapade

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #184460
    Ulf Floden
    Medlem

    Hej!

    Varsågod! God Jul och Gott Nytt År.

    Hälsar Uffe!

    #184451
    Ulf Floden
    Medlem

    Hej Ronny,

    jag kan hjälpa dig med en enklare hemsida, där du får sökmotoroptimering i världsklass, till ett lågt pris.

    Du når mig på 0707-867464 eller ulf.floden@gmail.com.

    Vänliga hälsningar,

    Ulf

    #184414
    Ulf Floden
    Medlem

    Hej!

    Det ser bra ut på det stora hela – speciellt med få steg vid betalning.

    Det som ser mindre bra ut är osäker betalning(http i stället för https). Det avskräcker en del kunder och samtidigt har det en negativ inverkan på sökmotoroptimeringen(SEO). Vad gäller sökmotoroptimeringen, finns ni inte med bland de 100 första resultaten vid Google-sökning på antikvariat.

    Vänliga hälsningar,

    Ulf Flodén

    #184391
    Ulf Floden
    Medlem

    Kan det slumpa sig så att de metabeskrivningar som felar helt enkelt är för korta? Annars borde det ha blivit ett ramaskri.

    Det här låter rimligt:

    Just looking at the Google SERPs, the description shown in the results appears to range from about 130 to 310 characters. So, a meta description of about 90 chars is looking a bit short if you specifically want to get this description displayed in the SERPs.

    Källan: https://webmasters.stackexchange.com/questions/87844/is-there-a-minimum-meta-description-length

    Det skulle väl också kunna vara en bestraffning för dubbla titlar eller dubbla metabeskrivningar.

    #184388
    Ulf Floden
    Medlem

    Här kommer lite mer i frågan från Barry Schwartz som driver Search Engíne Roundtable:

    Some webmasters and SEOs may consider updating their meta descriptions, but I don’t believe Google would recommend doing so. The snippets are more often dynamically generated based on the user query and content found in both the meta description and the content visible on the page. If Google is going to go with a longer snippet, it likely will pull that content from the page.

    Här är artikeln: https://searchengineland.com/google-officially-increases-length-snippets-search-results-287596

    Har man riktigt bra innehåll och metabeskrivningar, brukar Googles automatgenererade metabeskrivningar ändå se dåliga ut emellanåt. Menar du att det ser värre ut nu än tidigare? Och har du i så fall ett konkret exempel?

    #184359
    Ulf Floden
    Medlem

    Det finns många fula fiskar(Jajja t. ex.). Samtidigt finns också många fina fiskar som är etablerade, men som inte har koll på SEO-strategier och/eller är trendkänsliga och lägger väldigt mycket krut på vad som är inne just den här månaden.

    En kandidat som har koll på strategier är Google. Min syster anlitade en Google-konsult för sitt internationella företag i Lysekil(de är verksamma inom radiostyrning i industrin, med 30-talet anställda).Visst kostade det mer, men de gjorde något strategiskt, så det lönade sig i slutänden.

    #184318
    Ulf Floden
    Medlem

    Om du ska lära dig sökmotoroptimering på egen hand, får du vara beredd att lägga ett års tid på att bli tillräckligt duktig.

    #180825
    Ulf Floden
    Medlem

    När det gäller CMS, kanske Joomla är intressant. Det är ett CMS som är gjort för e-handel. Här har ni en neutral jämförelse av Drupal, Joomla och WordPress:
    https://cmsreport.com/articles/the-2015-wordpress-vs-joomla-vs-drupal-infographic-13720

    Om Joomla skulle vara intressant, finns ett tillägg för e-handel som heter VirtueMart. Här finns info om VirtueMart: https://sv.wikipedia.org/wiki/Virtuemart

    VirtueMart ska även passa mindre företag. En nackdel har varit responsivitet, men det kommer man runt med en gratis template från Horme. Sociala medier och SEO var också nackdelar som har åtgärdats.

    En helt annan sak: Vad gäller hosting, är domänens auktoritet en av de 11 sökkriterier som rankas högst av Googles ca. 200 sökkriterier, så One ligger väldigt bra till där.

    #180694
    Ulf Floden
    Medlem

    Hej!

    Något som är värt att titta på är en jämförelse av betallösningar för E-handel. e-handel.se har en utmärkt sida för det, där man också har en räknesnurra för att komma fram till sina kostnader:
    http://www.ehandel.se/kortbetalning/#pris

    Många glömmer bort säkerhetsriskerna med WordPress och WooCommerce. Loopia har satt ihop ett bra inlägg på sin blogg om WordPress-säkerhet:
    https://blogg.loopia.se/2014/03/19/sakra-upp-din-wordpress-sajt-mot-hackare/

    Sökmotoroptimeringen är en annan aspekt.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)