Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #169220
    WLG
    Medlem

    @Richie72 70791 wrote:

    Lyfter den här tråden lite.
    Är det någon som har hittat något alternativ när det gäller att skicka mindre försändelser till Tyskland? Under 1 kg.

    Nej, tvyärr. Den tjänsten som DHL skulle lanserat i september kommer istället 2014.. Någon annan som har något alternativ?

    #166618
    WLG
    Medlem

    @banane 67758 wrote:

    Har du någon aning om prisuppgifter?

    Nej, det har jag inte. Jag återkommer om jag får höra något mer. Annars är det alltså lansering i september. Det lär vara många som väntar på den här tjänsten.

    #166611
    WLG
    Medlem

    @Piratessan 67751 wrote:

    Ojojoj! Har de äntligen fått tummen ur alltså? Du vet inte vilka länder det gäller? :)

    Ja, hurra! :) Jag frågade om Tyskland, England, Italien, Danmark, Finland så jag gissar att det gäller Europa. Osäker på om det innefattar Norge dock.

    #166607
    WLG
    Medlem

    @bslask 57794 wrote:

    Då var det slut på det roliga. Idag meddelade pluskontot att europack upphör redan till årsskiftet, och att man hänvisar till betydligt dyrare Economy select :-(

    någon som har koll på om lessmore har något bättre export alternativ för enstaka paket?

    Skickat från min GT-I9100G via Tapatalk 2

    @Erlon 54756 wrote:

    Det verkar som att vi som har DHL-avtal via Pluskontot fortfarande har DHL Europack tillgängligt tillsvidare, även om det är en utgående tjänst.

    Vi har inte använt Europack ännu men vi är lite förvirrade om man kan skicka till privatpersoner eller inte.

    I DHL serviceguiden står det att “åtagandet gäller inte till privata adresser”, men vad jag kan läsa här skickar ni det till privatpersoner?

    Om Europack läggs ner, eller inte går att skicka till privatpersoner, hur får man ett bra fraktavtal med UPS? Gissar att vår utlandsvolym är i dagsläget är på tok för lågt för att få ett vettigt avtal direkt via UPS.

    Hur stora volymer av utlandspaket har ni som har lyckats få ett bra avtal med UPS?

    Sökte snabbt och såg att grossist.se har ett fraktavtal med dem, någon som har erfarenhet av deras avtal eller känner till något annat sätt att få ett fraktavtal med UPS?

    @Lussekatt 37208 wrote:

    Hej på er!
    Jag driver en webbutik som säljer skandinavisk design och konsthandverk främst till Tyskland och inom EU. Har hittills skickat med DHL där jag hade ett bra avtal genom fraktnätverket.

    Nu ställer DHL in tjänsten “Europack” som jag använde mig av hittills och erbjuder mig ett nytt avtal för en tjänst som heter “Economy Select”. Skillnaden är att den nya tjänsten kostar ett schablonbelopp för 0-5 kg då jag hamnar vid drygt 225kr per paket inkl. moms, drivsmedelstillägg och fraktdragande vikt. Det är inget alternativ för mig eftersom mina paket väger mellan 0,5 – 3kg.

    Som de flesta här säkert vet är ju porto över lag mycket billigare i Tyskland vilket leder till att kunderna inte är beredda att betala så mycket. Jag har redan vid det förra avtalet “sponsrat” en del av portot, dvs. kunderna betalade bara en del av det verkliga priset.

    Med den nya tjänsten kommer jag inte att kunna vara konkurrenskraftigt på den tyska marknaden längre.

    Har förhandlat med alla fraktbolag i Sverige men har än så länge för små volymer för att kunna få ett bättre pris. Men så länge jag inte kan erbjuda låga fraktpriser kan inte företaget växa…moment 22 alltså!

    Jag har läst igenom det här forumet och såg en del inlägg med samma problem: om det fanns bättre priser på utlandsfrakt skulle man kunna utvidga sina affärer inom EU.

    Fråga: någon som har hittat en bra lösning under tiden? Jag är ganska förtvivlad och kan verkligen behöva bra tipps…

    Tack på förhand!

    Puffar upp den här tråden pga att DHL är på gång med en Service Point-lösning för leveranser till privatperson! Lanseras i September. Äntligen!

    #166472
    WLG
    Medlem

    Stort och varmt tack för att ni tagit er tid! Mycket bra och konkreta synpunkter.

    Kodmyran, du har helt rätt. Tidigare hade vi en (förlegad) policy där vi tackade nej till rena nätbutiker. Skulle vilja säga att det handlade om okunskap från vår sida. Vi lär oss och nu försöker vi hitta en bra balans som gynnar slutkunden, dvs att produkterna finns tillgängliga i välsorterade butiker oavsett om de är fysiska eller ej. Vi borde hört av oss till er när vi ändrade på detta. Jag skickar dig ett PM i veckan, så att vi åtminstone kan reda ut saken. :-) Uppskattar att du tog dig tid på vår butik trots att vi bemött dig som vi gjorde. Tack för feedback!

    Plastskivor, där har vi valt att främja våra återförsäljare. Det är alltså billigare för kunden att handla hos våra återförsäljare.

    #157538
    WLG
    Medlem

    Tack för tipset om Global Mail Peter. Är det någon som nappar på att kolla upp om vi kan få ihop ett avtal med DHL Global Mail om vi går ihop några stycken?

    Peter, jag PM:ar dig ang kontaktuppgifter.

    /Karin

    @NellyPeter 57819 wrote:

    Det kan vara ett långskott men om Ni går ihop några e-handlare och kontaktar Daniel S Carlsson på DHL Global Mail så är det inte omöjligt att han kan sy ihop en intressant lösning för Er. Global Mail arbetar med anpassade lösningar för volymkunder men om Ni är några stycken som diskuterar med dem kanske det kan vara intressanta volymer.

    De hade en bra lösning för oss på Nelly.com när vi etablerade oss i Tyskland.
    Vi hade inte så höga volymer i början men lockade så klart med det. Men om Ni tillsammans har ca 50 försändelser per dag eller varannan dag och kan locka med ökad volym framöver. Ja, då kan det kanske vara intressant för Global mail att sy ihop en lösning för Er.

    Om Ni vill ha kontaktuppgifter kan ni skicka PM. Jag antar att det inte är OK att lägga ut det här hur som helst?!

    /Peter

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)