Amazon har lanserat Prime Now i Italien

Efter Storbritannien är det nu Italiens tur och man är därmed det andra landet i Europa som får ta del av e-handelsjättens snabba leveranser.

I slutet av 2014 rullade Amazon ut sin supersnabba leveranstjänst och app, Prime Now, på Manhattan. Sedan dess har man utökat tjänsten till 17 storstadsområden i USA, men även till London och Birmingham i Storbritannien.

Nu har Amazon lanserat sin entimmes-leveranstjänst i Milano, Italien. Något som innebär att stadens Prime-medlemmar kan få hem sina köp på marknadsplatsen gratis samma dag, eller inom en timme om de är villiga att betala 6,90 euro.

Annons

Tillgänglig för 15 000 produkter

Amazon meddelade lanseringen på sin italienska sajt tidigare i veckan och för att kunna använda sig av Prime Now måste ordern överstiga 19 euro. E-handelsjätten säger också att tjänsten kan användas för att beställa mer än 15 000 produkter, något som även inkluderar livsmedel.

För tillfället är Prime Now bara tillgängligt i Milano och omgivande områden men det är ingen långväga gissning att tjänsten kommer att sprida ut sig även i Italien.

Annons