Best Buy tar sig an Amazon med snabba leveranser

Leverans samma dag verkar vara här för att stanna, nu hoppar hemelektronikjätten Best Buy på trenden.

Företagen som erbjuder leverans samma dag blir allt fler. Amazon, Starbucks, Apple och Etsy är bara några, och nu har listan blivit ännu längre när Best Buy inlett ett test med de snabba leveranserna i San Francisco-området.

Enligt sajten ReCode handlar det främst om att hålla jämna steg med Amazon som just nu rullar ut sina snabba leveranser i stor skala. Till skillnad från Starbucks, Apple och Etsy, som använder sig av Postmates för sina leveranser, har Best Buy valt att gå samman med leveranstjänsten Deliv.

Annons

Ett kompletterande alternativ

Att få hem sina grejer samma dag kommer att kosta lika mycket som kedjans express-alternativ som normalt sett innebär att beställningen kommer fram efterföljande dag.

Testet är enligt Best Buy också ett sätt att mäta intresset för kompletterande alternativ till kedjans Click and Collect, som ska vara väldigt populärt bland nätkunderna.

För Deliv, som lanserades 2013 och "crowdsourcar" ut uppdragen till människor som sköter leveranserna med sina egna bilar, innebär det att man knutit till sig ännu en jätte. Sedan tidigare samarbetar man bland annat med Foot Locker, Bloomingdales, Kohls och Macys.

Annons