Boozts stora plan: Från klädbutik till e-handelsvaruhus

"En del av vår strategi".

Trodde du att Boozt bara sysslade med mode och accessoarer? I så fall får du tänka om. E-handelsföretaget, som nyligen passerade två miljarder kronor i omsättning, är nämligen verksamt inom betydligt fler områden än så.

LÄS ÄVEN: Boozt krossade två miljarder med ökad lönsamhet

Annons

Nu kan Ehandel.se avslöja att Boozt har börjat med heminredning, och att den nya satsningen är ett steg på vägen att bli vad som närmast liknar ett e-handelsvaruhus.

- Fashion är ju vår största del, men vi är sedan en tid tillbaka också aktiva inom beauty, och även sport. Nu lanserar vi avdelningen Home, där vi säljer bland annat textilier för hemmet, säger Peter G. Jørgensen, marknadschef på Boozt, till Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: Modejätten Boozt ger sig in i ny miljardbransch

Ett varumärke - flera segment

Enligt Peter G. Jørgensen har avdelningen Home än så länge bara lanserats i ganska blygsam skala, men planen är att sortimentet ska utökas i höst och växa sig starkare under 2019.

- På sikt blir Home förhoppningsvis en riktigt stark avdelning, tillägger han.

Boozts marknadschef berättar att företagets vision är att bli en “department store online”, som precis som fysiska varuhus har olika avdelningar med skilda sortiment. Han nämner Magasin i Köpenhamn och Stockmann i Helsingfors som exempel på vad Boozt vill åstadkomma på nätet.

Det som e-handlaren dock inte tänker tumma på är vilka varumärken som plockas in i sortimentet. Boozt har sedan tidigare ett antal varumärken som erbjuder produkter ur flera segment, och då ser företaget inga problem med att ta in det märket inom till exempel både mode och inredning.

"Ser stora möjligheter"

På så sätt får Boozt vad Peter G. Jørgensen beskriver som ett brett utbud inom allt som kan rymmas inom begreppet “lifestyle”.

Annons

- Vi riktar in oss på det vi kallar “affordable luxury brands”. De har ofta ett starkt sortiment och det är en del av vår strategi att bredda inom flera segment.

Ser du någon risk för att Boozt upplevs som spretigt när ni nu lanserar flera produktområden?

- Nej. Jag ser stora möjligheter med det här upplägget. Trenden med att begränsa sig till ett varumärke fungerar bara för riktigt stora märken, som till exempel Nike. Och vi ser också att de flesta kunder gärna handlar från flera varumärken.

LÄS ÄVEN: Boozt-chefen om nackdelen med ett stort sortiment

Vad blir nästa steg, kan ni till exempel tänka er att sälja möbler?

- Man ska aldrig säga aldrig, men vi tycker att det är viktigt att vara fokuserad. Just nu är Home-kategorin fokuserad på textil.

Kvinnor kombinerar fashion och beauty 

Boozt skönhetskategori på nätet lanserades under 2017, i samma veva som Boozt även öppnade en fysisk skönhetsbutik i Roskilde i Danmark. Sedan dess har konceptet med att kombinera mode och kosmetik anammats av bland annat Zalando.

LÄS ÄVEN: Zalandos nya e-handel live i Tyskland

Hur har det gått för er skönhetsavdelning hittills?

- Vi har märkt att det finns ett riktigt stort intresse för att handla skönhetsprodukter från Boozt, och inom kort öppnar vi en andra fysisk butik dit kunderna kan vända sig för experttips inom skönhet. Många - särskilt kvinnor - köper fashion och beauty tillsammans. Det är ett väldigt praktiskt sätt att komplettera sin look med färger som går bra ihop, avslutar Peter G. Jørgensen.

Annons