Donutkedja i svensk konkurs – utrustningen säljs på nätet

Allt från kyldiskar till karamellfyllning till salu.

Den amerikanska franchisekedjan Dunkin Donuts fick ett svalt mottagande i Sverige och i juli gick bolaget som hade rättigheterna till företaget i Sverige, i konkurs. Då hade företaget, som från början ska ha haft storslagna planer för den svenska marknaden, lyckats etablera en produktionsanläggning samt sju butiker i Stockholmstrakten.

LÄS ÄVEN: Donutkedja flyttar in hos Webhallen: "Känns självklart"

Annons

Säljer utrustningen styckvis

Men inget ont som inte för något gott med sig. Nu kan nämligen den som är ute efter köksutrustning lägga vantarna på de maskiner och tillbehör som Dunkin Donuts har lämnat efter sig. Och det är givetvis på nätet som försäljningen äger rum.

- All utrustning – storköksugnar, kyldiskar, rostfria arbetsbord, vattenbad, butiksinredningar, kaffemaskiner, leveranscyklar med mera – finns nu till salu styckvis på auktionssajten PS.se, skriver PS Auctions i ett pressmeddelande.

Bland de varor som bjuds ut på PSauction.se finns även en riktig guldgruva för dem som trots allt uppskattade Dunkin Donuts sortiment. PS.se räknar upp två pallar färdiga munkar, karamellfyllning, smaksättare, toppings, bullar, bagels, toastbröd och chokladringar med svenska flaggan på, som saker som nu ska gå att e-handla till fördelaktiga priser.

- Jämfört med att köpa utrustningen helt ny kan det bli en betydligt lägre etableringskostnad för den som vill in munkbranschen, skriver PS.se.

"Allt är värt en chans till"

I auktionen, som avslutas den 16 augusti, ingår dock inte Dunkin Donuts varumärke, recept och marknadsföring.

- Auktionen är ett bra exempel på återbruk och cirkulär ekonomi som är ledstjärnan i vår verksamhet. Allt är värt en chans till, om inte för donuts så i en helt annan fikakultur i många olika verksamheter, säger Per Henriksson, vd för PS Auctions.

Annons