Instabox visar DHL Express var skåpet ska stå

Logistikjätten inleder ett samarbete med den svenska boxstartupen som har paketskåp placerade i utvalda Pressbyrån- och 7-Eleven-butiker.

Instabox, en leveranstjänst som gör det möjligt att hämta ut paket på Pressbyrån och 7-Eleven, plockade nyligen in 6 miljoner kronor i riskkapital från bland annat Pär Svärdson och Paul Fischbein.

Nu meddelar det Stockholmsbaserade startupbolaget att man tecknat ett samarbetsavtal med DHL Express. Något som innebär att DHL Express kommer att kunna erbjuda sina kunder möjligheten att hämta ut sina paket i Instabox-skåp på Pressbyrån och 7-Eleven som ett alternativ till hemleverans.

Annons

– En stark växande e-handel i kombination med att dagens konsumenter har en mer "på språng"-livsstil förväntas snabbare leveranser med ett brett utbud av leveransalternativ. Vi ser därför mycket positivt på samarbetet med Instabox, säger Ted Söderholm, VD för DHL Express Sverige.

Fler samarbeten på gång

DHL Express har redan ett eget nätverk med ett hundratal DHL SwipBox-paketautomater runt om i landet. Och att logistikjätten väljer att samarbeta med Instabox ser startupbolaget som en kvalitetsstämpel.

– Instabox vision är att kunna erbjuda enkla och smidiga logistiklösningar på den dagliga vägen mellan hemmet och arbetet. Vi ser gärna att andra aktörer utnyttjar våra skåp för att utöka sitt serviceerbjudande, säger Alexis Priftis, VD för Instabox.

I dagsläget finns 15 Instabox-skåp på centrala platser i Stockholm, men bolaget planerar att ha 30-40 skåp uppe innan årsskiftet.

– Vi har ett par ytterligare samarbeten som vi jobbar på, men vi hoppas också att fler bolag blir inspirerade att väva in våra skåp i sina tjänster och kommer på spännande idéer som underlättar människors vardag, säger Alexis Priftis.

Annons