Miljonregn över boxstartup – Per och Paul blir delägare

Instabox, och deras smarta skåp som gör det möjligt att hämta ut paket på 7-Eleven och Pressbyrån, plockar in 6 miljoner kronor i riskapital.

Ehandel.se har redan tidigare berättat om Instabox. En leveranstjänst som gör det möjligt att hämta ut sina e-handlade paket på Pressbyrån och 7-Eleven med hjälp av smarta skåp som låses upp med en app.

Boxstartupen har sedan dess fått till en rad samarbeten och deras snabba leveranser verkar uppskattas av kunderna.

Annons
Annons

– Det är framförallt vår billiga expressfrakt till box som vi har fått väldigt bra traction på. Vi växer stadigt tack vare hög grad av återkommande användare och vi har ett antal nya e-handlare som är på ingång nu under hösten, säger bolagets VD, Alexis Priftis.

Sverige-expansion att vänta

Nu meddelar bolaget att man plockar in 6 miljoner kronor i samband med en ny kapitalrunda. Något som innebär att Instabox tagit in totalt 9 miljoner kronor. Men det är inte bara nytt kapital som kommer in i bolaget, utan även en hel del e-handelserfarenhet.

Bland investerarna syns bland annat Pär Svärdson, grundare av Apotea och Adlibris, Paul Fischbein, Qliro Groups före detta VD, samt Daniel Pilotti som grundat Ryska Posten.

– Det är förstås superkul att få in delägare av den kalibern. Utöver att vi är smickrade och glada så ser vi det också som en bekräftelse av vår modell och hoppas kunna dra nytta av deras kunskap och erfarenhet, säger Alexis Priftis.

I dagsläget finns 15 skåp på centrala platser i Stockholm men bolaget planerar att ha 30-40 utplacerade skåp innan årsskiftet.

– Reitangruppen som driver Pressbyrån och 7-Eleven har varit en drömpartner för oss så det är klart att vi är glada att få fortsatt förtroende att ställa ut fler skåp efter piloten. Nu kommer vi sakta men säkert täcka en större och större del av Stockholms innerstad och så småningom resten av landet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!