Kö från 02.00 när Chiquelle kom till Mall of Scandinavia

500 på plats när butiken väl öppnade.

Att vänta i tio timmar på att en popup-butik ska öppna var uppenbarligen inga problem för de förväntansfulla Chiquellekunder som hade samlats utanför Mall of Scandinavia under natten till i lördags. E-handlaren skulle öppna sin andra popup-butik, dock den första i mall of Scandinavia, i lördags klockan 12.00, men en del av kunderna ska enligt uppgift ha varit på plats redan klockan 02.00. 

LÄS ÄVEN: Chiquelle och Daniel Wellington hörs mest i bruset

Annons

Fick öppna före utsatt tid

Eftersom gallerians säkerhetspersonal ville undvika att kön till den populära butiksöppningen blev längre än den redan var, fick Chiquelle börja släppa in kunder två timmar före utsatt tid. Då hade omkring 500 personer radat upp sig utanför butikens entré. 

- Chiquelle slog rekord igen. Kön var de längsta som Mall of Scandinavia hade haft sedan gallerians egna öppningsceremoni år 2015, rapporterar Chiquelles vd Pouya Boland i ett mejl till Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: E-handeln tar över Sveriges köpcentrum

Chiquelles nya popup-butik, som av säkerhetsskäl bara släppte in 30 personer åt gången, ska ha haft en kö mer eller mindre hela dagen. Även på söndagen ska omkring 100 personer ha varit på plats vid butiksöppningen för att få komma in så tidigt som möjligt.

Av säkerhetsskäl fick endast 30 personer shoppa åt gången.

Goodiebags till köande kunder

E-handlarens ambition, det vill säga att visa upp sina kollektioner och bästsäljare i den fysiska världen, ska enligt Pouya Boland ha fått uteslutande positiv respons. Och de första kunderna som kom till butiken i lördags belönades med goodiebags som tack för sitt tålamod och sin entusiasm. 

- Som e-handlare och som ett av det snabbast växande modevarumärkena i Norden och Sverige, har vi ännu en gång visat vad vi är kapabla till, även offline, skriver han.

Chiquelles butik i Mall of Scandinavia är tänkt att vara öppen till och med den 7 februari, det vill säga nu på onsdag. Enligt Pouya Boland kan öppningstiden dock komma att förlängas.

Annons

Chiquelles förra popup-satsning ägde rum i Kungsträdgården i Stockholm sommaren 2016.

LÄS ÄVEN: Lång kö när Chiquelle öppnade popup-butik

Annons