NetOnNet minskar i omsättning och resultat

"Två bolag har blivit ett starkt bolag".

Nyligen kunde vi avslöja att NetOnNets nya vd blir Susanne Holmström. Detta efter att Susanne Ehnbåge valt att lämna posten, för att istället bli vd på Lindex.

LÄS ÄVEN: NetOnNets nya VD laddar för praktik på lagret

Annons
Annons

Den tillförordnade vd:n Roger Sandberg berättar nu under tiden hur det har gått för NetOnNet under förra året. Ett år som ska ha levererat ett positivt resultat trots stora omställningar.

- År 2017 har varit ett händelserikt år. NetOnNet fortsatte sin expansionsresa genom en stark tillväxt av e-handeln samt konvertering av många SIBA-butiker till NetOnNet Lagershoppar. Två bolag har blivit ett starkt bolag, säger Roger Sandberg och fortsätter:

- Stora och långsiktiga investeringar har gjorts i så väl ett nytt affärssystem som ett nytt kassasystem, samt i byggandet av en ny effektiv organisation. Omstruktureringen har som förväntat påverkat årets resultat, men lagt en god grund för NetOnNet framöver.

"Långsiktig lönsam tillväxt"

LÄS ÄVEN: 25 procent upp för NetOnNet - passerar 5 miljarder

Omsättningen för det nya starkare bolaget ska ha minskat med 2,7 procent till 4,9 miljarder kronor under 2017, jämfört med strax över 5 miljarder året innan. Rörelseresultatet sjunker även det, men stannar på plus 9 miljoner kronor.

- Med ambitionen att ha Sveriges och Norges nöjdaste kunder har vi under 2017 genomfört ett omfattande omstruktureringsarbete, vilket planeras ge en långsiktig och lönsam tillväxt enligt vår strategiska plan. Målet är ännu nöjdare kunder, förbättrad kostnadseffektivitet och därmed lägre priser för våra kunder. Vi är stolta över att vi levererar ännu ett positivt resultat, trots de stora omstruktureringar och investeringar som förra året inneburit.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!