Nu blir det enklare att hålla koll på företagets Instagram

Har du två eller flera Instagramkonton kan du nu enkelt växla fram och tillbaka mellan dem utan att logga in och ut.

Om du är en av många e-handlare som använder sig av Instagram, då är du garanterat trött på att behöva växla mellan ditt privata och ditt företags instagramkonto. Men nu är lösningen äntligen här, den som kommer att spara dig både tid och tumslitage.

I förra veckan rullade Instagram nämligen ut en ny version av appen, och med den en efterlängtad lösning som innebär att du enkelt kan växla fram och tillbaka mellan dina olika konton utan att behöva logga in och ut.

Annons

En allt viktigare marknadsföringskanal

För att lägga till flera konton går du in i din profil och klickar sedan på kugghjulet uppe till höger. Sedan är det bara att scrolla ner en bit tills det att ”Lägg till konto” dyker upp för att fylla i användarnamn och lösenord för det konto du vill lägga till.

För att växla mellan dina konton besöker du sedan profilen igen och klickar på användarnamnet längst upp på skärmen. Instagram har blivit en allt viktigare kanal för många e-handlare och Chiquelle, Lagerhaus och Northern Spirit är exempel på företag som insett nyttan med att nå ut på det sociala forumet.

Men det finns även e-handlare som inte lyckats riktigt lika bra, något som vi såg i en undersökning som publicerades i slutet av förra året. Instagrams nya funktion kommer nog inte att hjälpa dessa att locka nya följare och engagera dem, men kanske kan det underlätta arbetet något på vägen.

Annons