Prisjämförelsesajt bygger vidare på sin tjänst

Byggvarulistan hjälper hemmafixare att jämföra priser på byggvaror. Nu blir det även möjligt att få ett komplett pris på hela byggprojektet.

Bygghandeln på nätet omsatte cirka 2 miljarder under 2014 och är en av de snabbast växande kategorierna inom e-handeln. I takt med att allt fler satsar online, i kombination med det rådande renoveringsintresset, väntas bygghandeln på nätet fördubblas inom fem år och stå för 12 procent av den totala bygghandeln i Sverige.

Något som troligen också kommer att bidra till den tillväxten är att det poppar upp allt fler tjänster som hjälper hemmafixarna. Igår skrev vi om Byggmax nya tjänst Byggplaneraren,och sedan tidigare finns även prisjämförelsesajten Byggvarulistan.se.

Annons

Sajten lanserades för ungefär ett år sedan och gör det möjligt för hemmahantverkare som ska renovera, bygga fritidshus eller liknande att jämföra priser på olika byggvaror mellan de olika varuhusen. 

En miljardindustri

Tankarna på en prisjämförelsesajt med byggvaror tog sin början 2008 när sajtens delägare och grundare, Magnus Svensson, märkte vilken skillnader det kunde vara både på pris och kvalité mellan de olika byggvaruhusen.

– Det var tidskrävande att hitta och få information kring byggvaror. Alla aktörer hade inte ens en fungerande hemsida. Under de senaste åren har marknaden mognat digitalt och är nu en miljardindustri, säger Magnus Svensson.

Under våren 2013 bildades Byggvarulistan i Sverige AB och man satte sedan igång att koda och utveckla grunden för den tjänst som finns idag.

Kompletta inköpslistor

På Byggvarulistan.se finns alla de större svenska byggvaruhusaktörerna, som representerar cirka 90 procent av marknaden. Totalt 14 byggvaruhuskedjor, med cirka 644 butiker, samt ytterligare ett tiotal kedjor som delvis har basbyggvaror i sitt sortiment.

Sajten riktar sig främst till hemmafixare och gör-det-självare men kan också användas av privatpersoner som vill kontrollera offerter. Nyligen har man även lanserat byggbeskrivningar där konsumenten kan söka efter färdiga byggprojekt och samtidigt få kompletta inköpslistor.

– Här kommer det listas olika altaner, friggebodar, carports och andra enklare Gör-Det-Själv projekt. Genom en enkel knapptryckning får konsumenten pris direkt och hittar med hjälp av inköpslistan lätt sina byggvaror i närmsta byggvaruhus, säger Magnus Svensson.

Annons
Annons