Rekord i BGA Fotos e-handel – ökade med 150% i augusti

BGA Fotobutik har sålt för 1,25 miljoner på nätet hittills i augusti.

Under det senaste året har den anrika fotobutiken BGA Fotobutik gjort flera satsningar på nätet. Bland annat har företaget expanderat utomlands och flyttat till större lokaler. Därför kommer det kanske inte som en överraskning att försäljningen i fotobutikens e-handel nu når nya rekordnivåer.

Hittills i augusti har BGA Fotobutik sålt för 1,25 miljoner kronor. Det är en ökning på 150 procent mot förra året, då augustiförsäljningen kom upp i en halv miljon. Samtidigt har e-handeln hittills i år ökat med 95 procent.

Annons

- En stor del av vår ökning beror på att vi i november ifjol öppnade mot den norska marknaden som har blivit en stor del av vår framgång. Norge står hittills under 2016 för 33 procent av omsättningen i vår e-handel, berättar Björn Andersson, VD för BGA Fotobutik.

Fotostudio gav bättre produktbilder

Han ser dock flera anledningar till de senaste månadernas goda resultat. Bytet av lokal innebar att fotoföretaget kunde bredda sitt sortiment med fler produkter, och den senaste tiden ska BGA Fotobutik har lagt ner mer tid på nyhetsbrev och sociala medier.

- Vi har dessutom en egen fotostudio där vi satsar mycket resurser på att ta egna bra produktbilder vilket vi fick möjlighet till med våra nya lokaler, säger Björn Andersson.

Annons