Singapore Post levererar T-shirts med drönare

Singapores statliga postverk är nästa distributör som hoppas kunna leverera med obemannade farkoster i framtiden.

Förutom att Amazon, Google och DHL hoppas på att kunna använda drönare inom en inte alltför avlägsen framtid, testas de obemannade farkosterna även i Finland, Kanada, Australien, Schweiz och Frankrike. Ja listan kan göras lång och nu meddelar Singapores Post att även de testar drönarleveranser.

Enligt sajten Tech in Asia har det statliga postverket genomfört en leverans av ett paket, innehållandes ett brev och en T-shirt, i en avlägsen del av Singapore. Testflygningen som skedde mellan Lorong Halus och ön Pulau Ubin var 2,3 kilometer lång och tog ungefär fem minuter.

Annons

En snårig byråkrati

Testerna har Singapores Post utfört tillsammans med the Infocomm Development Agency och man har använt sig av en modifierad version av den kommersiella drönaren Pixhawk Steadidrone. Men även om man hoppas kunna leverera med drönare i framtiden, lär det dröja ett tag till enligt en talesperson för Singapore Post.

Förutom de ekonomiska aspekterna måste tekniken utvecklas ytterligare, samtidigt är det en del byråkrati som måste avklaras. Bara för att genomföra testerna krävdes tillstånd från sex olika statliga myndigheter, däribland polisen och flygvapnet.

Annons