Skånska Byggvaror gör sig av med dotterbolag

Ger upp försöken att integrera verksamheten.

Att det fanns ett missnöje med lönsamheten hos Skånska Byggvaror, stod klart för ett par veckor sedan när ägaren Byggmax meddelade att det skulle sparas pengar. Planen gick bland annat ut på att ta bort vissa kategorier, till exempel badrumsmöbler, ur sortimentet samt att effektivisera Skånska Byggvarors butiksytor.

LÄS ÄVEN: Skånska Byggvaror sparar in i jakten på ökad lönsamhet

Annons

Förvärvades i samband med Byggmaxköpet

Nu kommer dock nya besked, som gör gällande att det är fler förändringar som behövs. Skånska Byggvaror ska nämligen avyttra dotterbolaget Pavillon Danmark A/S, som förvärvades i samma veva som Skånska Byggvaror blev en del av Byggmax Group.

LÄS ÄVEN: Skånska Byggvaror kliver in i Danmark efter nytt förvärv

Pavillon beskrivs av Byggmax som "en premium-leverantör av kundanpassade glasbyggnader för danska konsumenter". Under 2017 ska Pavillon ha omsatt cirka 20 miljoner danska kronor.

- Förvärvet av premiumverksamheten Pavillon gjordes just inför att Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i November 2015. Under de senaste 24 månaderna har signifikanta ansträngningar gjorts för att fullt integrera Pavillon med Skånska Byggvaror, men inte till ett tillfredsställande resultat. Efter att ha utvärderat olika alternativ för omtag av verksamheten, har vi nu konkluderat att en avyttring av Pavillon är det bästa alternativet, säger Oscar Tjärnberg, VD för Skånska Byggvaror, i ett pressmeddelande.

Fokuserar på att driva lönsam tillväxt

Den tid och energi som Skånska Byggvaror har lagt på att försöka integrera Pavillon i den egna verksamheten, ska nu förhoppningsvis kunna läggas på andra saker.  

- Genom att avstå att försöka integrera en liten och inte väl passande verksamhet, kan vi nu lägga mer fokus på att utveckla våra styrkor i våra kärnmarknader, för att driva lönsam tillväxt framåt, fortsätter Oscar Tjärnberg.

LÄS ÄVEN: Så många får gå när Skånska Byggvaror lämnar Helsingborg

Annons
Annons