Succé för Indiskas tjejkväll: ”Vi fick massor av input”

Åt indiska wraps och shoppade loss i mobilen.

När Indiska bjöd in till tjejkväll på kontoret dröjde det inte länge förrän intresseanmälningarna strömmade in. På bara ett dygn hade ett hundratal kvinnor hört av sig, och de var alla redo att komma med sina bästa tips till Indiskas e-handelsverksamhet.

LÄS ÄVEN: Tjejkväll på kontoret ska få fart på Indiskas e-handel

Annons

"Var väldigt givande"

I går var det till slut dags att samlas för e-handelseventet på Indiskas kontor, och totalt sju kunder och tre studenter tog plats i företagets soffor. Kvällen inleddes med dryck och mingel, innan det var dags att i grupp gå igenom Indiskas sajt. E-handelschefen Anneli Furustad ställde frågor om hur gruppen upplevde saker som användarbarhet och inspiration på Indiska, och alla fick chansen att komma med synpunkter.

- Det var väldigt givande då det blev diskussioner om hur man ville se erbjudanden, modeller, personalisering, Instagrambilder, rörliga bilder och så vidare, berättar Anneli Furustad i ett mejl till Ehandel.se.

LÄS ÄVEN: Indiska e-handelssatsar igen - hon tar över ansvaret

Som utlovat fick deltagarna 600 kronor var att shoppa för på Indiska.se, vilket de flesta gjorde på en mobil enhet.

- Vi bad alla att dela med sig högt av vad de gillade och inte gillade under sin shoppingresa och vi fick massor av input gällande bland annat användarupplevelse, checkout, leveranssätt och produktbeskrivningar.

Rekommenderas för ärliga tips

Kvällen fortsatte med indiska (!) wraps och samtal om att fler kvinnor borde ta mer plats när det kommer till jobbsammanhang - inte minst online, blev det dags att genomföra en “designstudio” där kvällens deltagare fick möjlighet att skissa fram förslag på hur deras drömsajter skulle kunna se ut .

Indiskas indiska wraps

Anneli Furustad rekommenderar andra e-handlare att testa liknande koncept för att komma nära sina kunder och få ärliga svar på vad som kan förbättras. Själv var hon “överfull med inspiration” när det till slut blev dags att runda av.

Annons

- Kvällen avslutades med att alla fick ge sina egna tips för Indiskas e-handel innan vi kramades, gav ut goodiebags och sa att vi måste ses igen. Precis som en tjejkväll ska vara.

Annons