Teknikmagasinet: ”Vår e-handel står i dag för 7-8%”

Tillbaka efter krisen.

Efter att under en längre tid ha kämpat mot ett växande skuldberg inledde Teknikmagasinet en rekonstruktion sommaren 2017. Problemen med ekonomin fortsatte dock under hösten och i början av det här året ska skulderna ha legat på över 200 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Här är Teknikmagasinets plan för att bli av med skuldberget

Annons
Annons

"Detaljhandelns död är överskattad"

Så småningom kunde dock rekonstruktionen avslutas och i början av sommaren 2018 var Teknikmagasinet tillbaka, enligt egen uppgift "starkare än någonsin".

LÄS ÄVEN: Rekonstruktionen klar - nu ska Teknikmagasinet växa på nätet

- Vi ser tydliga tecken på en tilltagande lönsamhet. Vi siktar på att göra en stark turn around, och fortsatt expansion. Vi har små yteffektiva butiker i A-lägen och fantastisk personal, vilket kommer vara konkurrenskraftigt i en ökande e-handelsomställning. Vi tror detaljhandelns död är överskattad. Men det krävs förändring och utveckling, sade Teknikmagasinets vd Catherine Sahlgren då.

Sedan dess har Teknikmagasinet enligt tidningen Market öppnat tre nya butiker i Norge och i Mölndal. En ny butik i Helsingfors uppges vara på gång.

"Vår e-handel tuffar på"

Och e-handeln ska ha vuxit, om än från ganska låga nivåer.

- Butikerna ute i landet går bättre och bättre och vi har som sagt flera bra lägen på gång. Och vår e-handel tuffar på. Den utgör ungefär sju-åtta procent av vår totala försäljning i dag, säger Catherine Sahlgren till Market.

LÄS ÄVEN: Teknikmagasinets VD: "Utveckling av vår e-handel är en förutsättning"

Annons
Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!