Tusentals e-handlare ska sälja på Instagram till jul

Ännu bredare utrullning på gång.

I november förra året öppnade Instagram sitt nätverk för e-handel. Genom att tagga produkter i bilder kunde e-handlare och varumärken låta sina följare köpa saker direkt i flödet, utan att lämna appen. Tyvärr var detta inte tillgängligt för alla, utan endast för en utvald skara varumärken.

Tusentals får funktionen

Pilottestet med “köpbara” Instagram-bilder har pågått i snart ett år och nu öppnas funktionen för fler. Den globala e-handelsplattformen Shopify meddelar att funktionen nu kommer att rullas ut till tusentals e-handlare.

Annons

Det är fortfarande ett test men e-handlare som använder Shopify kan nu ansöka om att få tillgång till funktionen, under en ansökningsperiod som sträcker sig fram till den 16 oktober. Shopify räknar med att tusentals e-handlare kommer att ha fått funktionen innan julhandeln.

Större utrullning att vänta

Än så länge verkar dock Instagram fortfarande bara fokusera på USA när det kommer till bilder med köpfunktion. Det innebär att det bara är kunder i USA som kan se taggarna i bilderna och handla produkterna.

När Shopifys testperiod är över kommer funktionen att rullas ut bredare bland plattformens e-handlare, som totalt är flera hundra tusen. Om Instagram i samband med den större utrullningen kommer att öppna upp de köpbara bilderna för resten av världen återstår att se. Ett Instagram-flöde fullt av e-handel börjar dock närma sig.

Annons