Vaktstyrka krävdes när tusentals kom till Chiquelle

Tog popup-succén till Skåne.

När modehandlaren Chiquelle tog klivet in på Mall of Scandinavia drog sig inte en del av besökarna för att vänta i timmar på att få vara först in i företagets nya pop-up.

LÄS ÄVEN: Kö från 02.00 när Chiquelle kom till Mall of Scandinavia

Annons

Succén var alltså ett faktum och därför kommer det kanske inte som en överraskning att Chiquelle nu har satsat på ännu en tillfällig butik. Den här gången blev det skåningarnas tur att ta del av e-handlarens utbud i den fysiska världen. Detta genom en pop-up som öppnades i köpcentret Emporia i Malmö nu i lördags.

400 personer stod i kö

Och av allt att döma var intresset för att besöka Chiquelle minst lika starkt i Malmö som i Stockholm. Enligt företagets vd, Pouya Boland, lockades hundratals personer till butiksöppningen. Det krävde i sin tur en styrka på fyra vakter för att se till att allt fungerade smidigt.

- Fler än 400 personer väntade på att få komma in i Chiquelles butik när Emporia öppnade klockan 10.00. Vi öppnade vår butik klockan 12.00, och hade kö fram till klockan 17. När vi stängde klockan 20.00 hade vi haft flera tusen besökare, rapporterar Pouya Boland, och jämför intresset med hur det kan se ut när stora artister kommer på besök.

Kön höll i sig större delen av dagen

Pouya Boland vill gärna ge en eloge till personalen på Emporia, som efter anstormningen i Mall of Scandinavia, hade sett till att förbereda sig väl.

Butiker ger rusning till e-handeln

Han menar att de tillfälliga popup-butikerna ökar styrkan i Chiquelles varumärke, och säger sig märka av ett ökat antal e-handelsorder ifrån de områden där de tillfälliga butikerna slår upp sina portar.

- Även om vi för närvarande bara har två popup-butiker öppna samtidigt, ser vi att kunderna gärna handlar på Mall of Scandinavia och - om det behövs - returnerar på Emporia, och vice versa. Det visar att vår strategi och vår kampanj har spridits på ett bra sätt.

Pouya Boland utesluter inte att Chiquelle kommer att öppna fler fysiska butiker, men vilken stad som står på tur återstår att se.

Annons

Annons