Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Köp inte detta affärssystem!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #104011
    nmn
    Deltagare

    Dags för en fredagsvarning efter ännu en vecka med ett frustrerande uselt affärssystem, nämligen:

    Visma Administration 2000

    Perfekt för dig som vill jobba som fan utan att egentligen få något gjort!
    Allt som en dator enkelt kan hålla reda på får du göra manuellt i detta fantastiska program, vad sägs till exempel om något så basalt som subtraktion, det har ju liksom datorerna kunnat göra sedan hedenhös. Dock inte Visma!

    Beställ 50st av en artikel från en leverantör, registrera delleverans på 18st, tror du systemet då kan räkna ut att det saknas 32st? Icke det får du räkna ut själv, programmet fyller glatt i tomrum i rutan restnoterat, ingen varning – ingenting bara det att programmet nu totalt glömt att du fortfarande har 32st på order hos den leverantören så nästa gång du gör en beställning så kommer det beställa hem fler av den artikeln. När de 32 till slut kommer finns inte någon order att leverera in dem på heller vilket gör lagerpersonalen förvirrad.

    Bara ett av 1000-tals rena fel och idiotiska saker i detta ruttna program, fyller ni som kör räv-junket på tråden så har den goda chanser att bli internets längsta tråd.

    #183272
    Hakan K
    Deltagare

    Välkommen till affärssystemens underbara världen med genomtänkt logik:) Har jobbat lite i Visma 500 o 1000 och spyr på det och har jobbat med Mamut i snart 14 år och man blir mörkrädd för vissa buggar som är så banala så man vet ej vart man ska ta vägen! sen när de rapporteras in så är det bara standard svar att jag det problemet har vi inte haft tidigare och vi lägger det på önskelistan över fixar på obestämd framtid, hahaha! listan kan göras låååååååååååånnnnngggg. Tips ring gärna till de och kolla så det inte är någon dold inställning eller att du gör kanske det i fel ordning som man ibland upptäcker pga. det kanske finns 3 olika sätt att göra det på men bara en av de visar rätt resultat, har råkat ut för detta i tidigare mamut versioner, väldigt irriterande att ha möjlighet att göra saker på olika sätt men bara ett visar rätt sak! Lycka till:)

    #183294
    Alexanderr
    Deltagare

    Hej!

    Skapar du en beställning i Visma Administration och plockar upp den på en inkommande följesedel kan du ange hur många som blivit levererat och via kommandoknappen Beräkna restnoterat antal så får du ett föreslaget belopp i kolumnen Restnoterat.

    15eig7l.png

    Detta kommando finns inte om du istället plockar upp beställningen direkt på en leverantörsfaktura, då får man manuellt fylla i antalet.

    Det här diskuteras även hos oss i forumtråden: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/restat-antal-pa-bestallning

    / Alexander, Visma Spcs

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.