Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Kemikalieskatten

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #104061
    nmn
    Deltagare

    Ni som importerar elektronik, hur tänker ni göra= Lägga ner verksamheten eller?

    Vår inkompetenta och giriga regering har beslutat att försvåra ännu mer för företagandet i det här landet och naturligtvis samtidigt gynna utländska e-handlare. Senaste idiotin är kemikalieskatten som införs från 1/7 reglerna är minst sagt snåriga, skatten skall betalas efter vikt vid införande i landet på vissa produktgrupper. Gäller dock inte om slutkund själv handlar från utlandet bara om en svensk återförsäljare gör det!

    Mer info finns hos skattmasen; http://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/skatter/punktskatter/kemikalieskatt.4.3152d9ac158968eb8fd1f3c.html

    Importerar man hela färdiga produkter ser det relativt enkelt ut men om man monterar varor av delar som inhandlas från olika håll och där en del faktiskt går på export sedan så är det inte alls enkelt.

    Tror det snart är dags att byta namn till något som låter utländskt och börja kvittera ut bidrag istället, inte lönt att driva företag i ett socialistland!

    #183410
    Ekraft
    Deltagare

    Du får ansöka om att bli lagerhållare, och sedan lägga upp rutiner för hur man rapporterar det som skall beskattas.

    Alternativt fundera på att flytta verksamheten till Danmark och sälja oskattat till Sverige.

    #183445
    nmn
    Deltagare

    Ja det är väl det de vill. Framgångsrika företag skall jagas ut ur landet, och de som blir kvar skall spendera tiden på att rapportera en massa trams till myndigheter.

    Alternativet är att sparka lager och monterings personalen i Sverige och låta någon utländsk firma sköta montering och sedan skicka direkt till slutkund. Då slipper man ju också fast verksamhetsställe i Sverige och kan flytta bort hela företaget till något ställe där de uppskattar företag!

    Puckona i Regeringen verkar inte ens klarat av att publicera reglerna på engelska så tillverkarna kan svara på om deras produkter omfattas eller inte.

    Stefan Löfven har själv skrivit under lagen och vi vet ju hur bra han är på engelska :-)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.