Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Hur ofta ska man bokföra försäljning?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98226
    Mathias123
    Deltagare

    Är påväg att starta upp en webbutik.
    Hur ofta bör eller skall man bokföra försäljning? Betalning är tänkt att ske genom payex. Kan man bokföra veckans försäljning som en “klumpsumma” eller skall man bokföra varje enskilt köp var för sig? Hoppas ni kan ge mig lite råd och tips.

    #146812
    Parvelito
    Deltagare

    Det är bra att köra ut en daglig “klump”. Det är inte så mycket att man får oöverstigliga mängder transaktioner som ingår där om det blivit något fel, men det är heller inte varje köp som i sin tur ger en väldig massa transaktioner.

    #148130
    PLandgren
    Deltagare

    Vi använder oss ännu så länge av kontantmetoden (även om det är dags att byta till fakturametoden). Då gäller väl att man bokför varje enskild händelse på kontoutdraget?
    För oss innebär det att vi har två olika konton (ett bankkonto och ett hos Payson).
    På bankkontot kommer det in pengar för kortbetalningar via Auriga i “buntar”. Är det inte så att varje bunt skall bokföras separat då? Det blir då alltså flera buntar per dag… mycket papper.

    #148134
    Parvelito
    Deltagare

    Jo, varje bunt skall bokföras för sig, men får du verkligen inbetalt mer än en gång per dag? Payson brukar man kunna klumpa ihop till en bunt också, och då har du två per dag som tar 30 sekunder eller kanske rent av en minut per styck att bokföra. Själva underlaget kan du spara digitalt om du och din revisor är överens, eftersom du ju får dessa utdrag digitalt. Det behöver inte bli så mycket papper.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.