Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande erbjuda extraförsäkring i egen regi

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101491
    jpimport
    Deltagare

    Hej igen
    Vi funderar på att införskaffa en tilläggsförsäkring på våra varor då det efterfrågats av våra kunder, men försäkringsbolagen tar väldigt lång tid att handlägga och få fram prisuppgifter till oss, därför funderar vi på att driva det i egen regi istället, någon som har egen erfarenhet av det?

    #173367
    Parvelito
    Deltagare

    En försäkring är bara värd något om den som står bakom försäkringen är tillräckligt solid. Därför är det inte en så bra idé att erbjuda den i egen regi. Kunder som tänker ett varv till kommer inte tycka det är tryggt. Det är väl också tveksamt om ni skall erbjuda försäkring i form av stöld, drulle, olycksfall eller liknande. Ni saknar resurser att utreda bedrägerier, utföra skadeplatsundersökningar etc. Bättre kanske då att sälja till ett serviceavtal eller liknande som ger kunden trygghet.

    #173369
    jpimport
    Deltagare

    mycket möjligt som du säger parvelito, har varit i kontakt med solid med flera men tar ganska lång tid att få något gjort har jag märkt, hur tänker du med serviceavtal?

    #173370
    Caarl
    Deltagare

    Vi vill också erbjuda våra kunder en försäkring och har precis som du märkt att många bolag har svårt att få tummen ur, så att säga… :)

    #173429
    Marks-Bleeds.se
    Deltagare

    Kort kan man säga att ni inte får lov att erbjuda egna försäkringar. Enligt lag krävs det tillstånd från FI för att få erbjuda försäkringar.

    Försäkring – Finansinspektionen

    För att få tillstånd är det en hel del som krävs. Bland annat måste man ha viss personal som ständigt gör beräkningar på hur mycket kapital man har fonderat för framtida uttag, och dels måste man ha mycket pengar :)

    Så tyvärr har du inget annat val än att vänta på svar från försäkringsbolagen som har tillstånd.

    Kollar man de flesta stora bolagen så erbjuder inte dom heller egna försäkringar. Ofta är det ett annat bolag som står bakom. Inte ens banker står för sina egna försäkringar dom säljer, utan istället är det ex If, Trygg Hansa eller liknande bolag som står bakom försäkringen.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.