Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Finland – Skillnader i köpvillkor etc?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103659
    BjornAndersson
    Deltagare

    Hej någon här som säljer till Finland och då framför allt den svensktalande befolkningen där? (Så man slipper översätta) Jag funderar på att försöka mig på detta med vet inte hur man ska hitta dessa kunder.

    Någon här som har koll på skillnaden på Svenska och Finska marknaden? Tänkte på hur man måste utforma villkor (Andra krav eller saker som vi inte alls har här) Tänkte på köpvillkor/cookie/pul/etc i Finland jämfört med i Sverige.

    #181970
    VATadviser
    Deltagare

    Hej

    Vet att direktbetalning är något som är stort i Finland och en viktig framgångsfaktor att ha med bland sina betalalternativ.

    Sedan har du en omsättningströskel per kalenderår på EUR 35000 omsätter man mer än det så skall man momsregistrera sig i Finland och betala in Finsk moms där. Man kan även registrera sig frivilligt om man vill det.

    #182083
    JRag
    Deltagare

    Har hört att det är en extremt frikostig returrätt i Finland.

    Då vi sysslar med märkta produkter (logotryck osv) som är specialanpassade för just kund så skulle det funka sämre. Någon varnade oss för Finland just pga den anledningen (vet dock inte om personen hade koll just på specialanpassade produkter).

    Någon som gör specialanpassade produkter till kunder och som har koll på Finland ur just den synpunkten?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.