Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Börja jobba heltid ?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 23 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100104
    Gillberg
    Deltagare

    Hej,

    Mitt namn är Adam Gillberg och jag driver samt äger proteinbolaget.se tillsammans med en till kille. Vi jobbar idag med detta på vår fritid men då det bara blir mer och mer att göra så börjar det bli väldigt stressigt och vi tror att detta bromsar ned utvecklingen för företaget. Vi tror att försäljningen och företaget skulle dra stor nytta av att vi båda enbart arbetade med företaget.

    Det vi är lite rädda för är att idag har vi en fast och bra inkomst och ganska höga utgifter varje månad då vi båda har lägenhet och bil bland annat. Skulle vi börja jobba med vårt eget företag på heltid så vill vi plocka ut så liten lön som möjligt då vi fortfarande vill lägga pengar på företagets utveckling för att fortsätta den snabba och bra ökningen vi hart på vår försäljning i dagsläget.

    Det jag undrar är hur ni andra har gjort..

    – När började ni jobba 100% med ert eget företag?
    – Ökade er försäljning när ni enbart kunde jobba med firman?
    – Tror ni företaget kommer att utvecklas bättre om man enbart jobbar med det?
    – Tror ni att försäljningen skulle öka så pass att löner inte blir något problem.

    Vi tror på vårt koncept och vill verkligen satsa på detta.

    Tackar för alla tips och idéer!

    #164018
    Parvelito
    Deltagare

    1: Från dag 1, men det är lite olika. Hur ser det ut idag för er? Skulle ni kunna jobba halvtid med företaget och halvtid på era vanliga jobb?
    2: Nej, försäljningen har inte så mycket med det att göra. Era Adwordsannonser, era affilliates, er SEO etc blir inte bättre över en natt för att ni jobbar heltid med företaget. Däremot hinner man kanske med en del annat som på sikt ger en bättre utveckling och försäljning.
    3: Ja, jag tror att fler kvalitativa timmar då man är utsövd och inte stressad gör att man kläcker fler bra idéer som är bra för företaget.
    4: Nej, löner är ett problem om man inte har en stabilitet i finanserna som tillåter dippar och toppar. Hur det ser ut idag för er betyder mycket, men finns det idag inte pengar som möjliggör att ni kan ta ut ordentliga löner så kommer det inte att med automatik bli så för att man jobbar heltid med versamheten. Däremot kanske man får en bättre livssituation.

    #164021
    Gillberg
    Deltagare

    Tack för svaret Parvelito, Idag så ser det ut som att en av oss kanske kan gå ner på 50% och den andra troligtviss inte.
    Vi har idag ganska hög försäljning skulle jag vilja påstå så att två små löner för att täcka våra utgifter privat skulle nog gå att plocka ut men då står vi där att då har vi kanske inte så mycket vinster kvar varje månad så vi kan växa och köpa in nya varumärken.

    Vad är din rekommendation till oss? vad gjorde att du valde att köra heltid direkt?

    #164022
    Parvelito
    Deltagare

    Jag hade egna slantar att leva på när jag drog igång.

    Min rekommendation till er är att försöka krympa era personliga utgifter, och försöka få till ett bra kassaflöde från verksamheten innan ni säger upp er. Kassaflöde är viktigt. Om alla pengar ni får in måste gå till att köpa ett större lager så kommer ni aldrig att kunna ta ut löner.

    #164044
    Gillberg
    Deltagare

    Tack för informationen och tipsen, vill gärna höra hur ni andra har gjort.

    #164045
    Macondax
    Deltagare

    1 – Startade firman i oktober 2007 parallellt med studier. Sedan juli förra året (2012) har verksamheten bedrivits på heltid.

    2 – Inte direkt, men mer arbetade timmar med företaget genererar mer pengar in. Att satsa heltid var för mig enda vägen, då företaget blev för stort för att drivas på deltid.

    3 – Företaget utvecklas absolut bättre om du till 100% fokuserar på detta. Du sover mer och bättre (förmodligen), och skapar dig möjligheten att vara mer kreativ på jobbet!

    4 – Om försäljningen ökar är väldigt individuellt, men räkna, räkna och räkna igen på det. Hur går det när marknaden sviker en period, kan ni få lön och betala alla utgifter ändå? Räkna gärna väldigt pessimistiskt, så sover ni bättre om nätterna när det stormar på marknaden (om ni får ihop kalkylen).

    #164047
    bigfish
    Deltagare

    Måste bara säga att detta är en väldigt intressant fråga :)

    #164055
    Gillberg
    Deltagare

    @bigfish 64796 wrote:

    Måste bara säga att detta är en väldigt intressant fråga :)

    Ja det tycker jag med, vore kul om fler kunde skriva hur dom har gjort och hur det gick för dom när dom verkligen la ner all tid på sin ehandel.

    #164066
    Runns.se
    Deltagare

    Startade 2009, jag och frugan sa upp oss från våra fasta jobb 2011. Gick inte att hinna med annars. Ta 6 månader ledigt för att jobba med firman och känn efter, det har du rätt till.

    #164075
    seo
    Deltagare

    @bigfish 64796 wrote:

    Måste bara säga att detta är en väldigt intressant fråga :)

    Hmm, kan bara hålla med och instämma i att detta är frågan som alla kanske inte kommer på att man måste ställa och känna in sig i. Alla framgångar börjar med små steg och det är verkligen svårt att veta i början.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 23 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.