Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Medias betydelse för din försäljning

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 24 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94635
    Honken
    Deltagare

    Det vore kul att höra om någon kännt hur media har gett en produkt ett riktigt uppsving…jag börjar själv med en rolig historia.

    Jag fick i morse mail från en väninna som säljer sandaler på nätet sedan några månader tillbaka. Det har inte varit så mycket försäljning via nätet men en del via “inbjudningar till en trevlig kväll” hemma hos henne.
    I fredags kom tidningen TARA ut till prenumeranter och idag finns den att köpa i butik. Ett reportage om sandalerna finns med i tidningen. Hon har nu suttit med hela helgen framför datorn och svarat på mail, telefon och hanterat ordrar som fullkommligt rasat in…detta är jättekul att höra. Besök gärna http://www.jackrogerssandaler.se , sandaler desigande av Jackie Kennedy. Nu är orderboken så full att nya sandaler måste skeppas hem från USA.
    Här är det solklart att tidningens reportage verkligen hade direkt genomslag.

    _____________________
    Driver e-handelssidorna:
    http://www.best4.se
    http://www.best4import.se
    http://www.alienabductionlamp.se

    #111674
    Mony
    Deltagare

    Vad roligt att det blev sånt uppsving!

    Jag tror reportage är en superbra uppsving för många produkter, men det är ju inte helt lätt att få till ett i en lämplig tidning.

    Hur gjorde hon för att komma med i Tara?

    #111675
    Tomas
    Deltagare

    Ja, på Elmia Game Fair 2005 så fann en journalist från DI min produkt intressant. När deras “blänkare” dök upp i deras helgbilaga Weekend sålde jag nog en 20-25 rökskåp på bara ett par veckor. “Jag” har försökt upprepa det genom åren men ännu inte lyckats även om jag flera gånger fått bekräftat att redaktionellt material är mycket värt. Därför tycker jag tex. det är intressantare att försöka vara med på ett hörn på en läsartävling än vanlig annonsering.

    DI-test.jpg
    Artikeln tog upp ca 1/4 sida i tidningen.

    #111681
    Honken
    Deltagare

    Mony: Hon skickade ut pressreleaser till tidningar hon trodde kunde vara intressanta.

    Tomas: Det står att DI testat rökskåpet, skickade du ett till dom 😮

    _____________________
    Driver e-handelssidorna:
    http://www.best4.se
    http://www.best4import.se
    http://www.alienabductionlamp.se

    #111683
    Tomas
    Deltagare

    @Honken 7114 wrote:

    Tomas: Det står att DI testat rökskåpet, skickade du ett till dom 😮

    Ja, jag skickade på deras förfrågan ett till dem för test som jag tänkte ta tillbaka efter testet, men det behövdes inte då en av de anställda sedan köpte skåpet av mig.

    #111684
    Joel
    Deltagare

    Vi har ganska nyligen varit med i en lokaltidning med anledningen av webbutiken (länk till reportaget).

    Det gav några ordrar från lokalområdet som kunde spåras direkt till artikeln men inget jätteuppsving. Jag tror att när en tidning (eller annat media) skriver mer specifikt om en produkt (helst med positivt betyg och gärna till rätt sorts läsare), så kan det vara riktigt glädjande för försäljningen.

    Jag tänker framförallt på det senaste avsnittet av PLUS där de går igenom de 24 åren som PLUS sänts i SVT och bl.a berättar om hur de gjorde ett test på falukorvar, där företaget som vann (det något oseriösa testet där ett gäng jägare fick provsmaka och betygsätta godaste falukorven) gick från konkurs till all-time-high samma vecka som reportaget sändes.

    /Joel

    #111688
    Honken
    Deltagare

    Vi har själva vid ett flertal gånger varit med i lokalpress, det har inte gett något alls. Däremot verkar det som om man har butik “lokalt” och uppmärksammas i lokalblasken, kan det ge direkt resultat.

    _____________________
    Driver e-handelssidorna:
    http://www.best4.se
    http://www.best4import.se
    http://www.alienabductionlamp.se

    #111689
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Vi brukar få med våra produkter på s.k prylsidor i diverse tidningar och det brukar ha ett stort direkt genomslag. En hel artikel om en produkt har vi än så länge bara drömt om….

    #111690
    Honken
    Deltagare

    Frågan är hur mycket chansen ökar om man skickar en produkt…skall man räkna med att få tillbaka den?
    Skall man kontakta dom och fråga om man får skicka en produkt?
    Jag vet att journalisterna sitter och letar prylar på nätet, oftast har dom några “favoritbutiker” dom kör med.

    #111692
    Parvelito
    Deltagare

    Genom åren har jag fått över 250 olika produkter publicerade som artiklar i datapressen när jag jobbade hos min tidigare arbetsgivare.

    Några bra tips:

    Se till att produkten är unik för dig, och att det inte är några upphovsrättsliga problem. Att den trettiofjortonde butiken i Sverige börjat sälja piratkopierade Disneyprodukter är inte särskilt upphetsande för en redaktör på sidorna för nya prylar.

    Så här års är det lite nyhetstorka på redaktionerna, och dessutom är det lite dåligt bemannat när semesterperioden drar igång på allvar. Då kan det löna sig att skicka “pressmeddelanden” i form av mail till tidningsredaktioner med i princip färdig redaktionell text för dem att klippa och klistra. Och så kan man ju skicka med en passus att man gärna skickar ut demoexemplar som de kan titta närmare på. Journalister älskar att kunna producera sidor på kort tid, hjälp dem med det genom att ha bilder och text färdiga.

    Billigare prylar skall man nog inte räkna med att få tillbaka, dyrare saker gör man upp om innan vad som skall hända med dem. Fraktkostnaderna är ju ganska betydande ibland, och varan är ju de facto begagnad när den kommer åter.

    En del tidningar har lite mindre tävlingar man kan få vara med och sponsra, och inte sällan kan en artikel knytas till det, eller ett bra pris på en annons.

    Effekten kan variera våldsamt beroende på vilken produkt man har. Få kunder går väl i spinn över ännu ett fabrikat av något det redan finns ett stort utbud utav med ungefär samma prisbild som alla andra. Har man däremot något nytt och fräscht som sticker ut så brukar kunderna ställa sig på kö för att få handla.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 24 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.